Touareg se stal Autem roku 2019 v ČR v kategorii velkých SUV 11.1.2019

Volkswagen Touareg je jedním z vítězů hlasování veřejnosti 25. ročníku nezávislé ankety Auto roku v České republice. Stal se vítězem hlasování veřejnosti v kategorii velkých SUV, do které bylo nominováno sedm vozů různých značek. Oblibu Touaregu dokazuje i to, že hned po svém příchodu na český trh navázal na úspěchy svého předchůdce. Počet registrací se po příchodu nové generace dokonce meziročně zvýšil o 32 % na 485 vozů.

Třetí generace modelu Touareg se představila v březnu minulého roku na pekingském autosalonu a krátce na to byl zahájen předprodej na českém trhu. Touareg nabízí několik pokročilých asistenčních a komfortních systémů. Řadí se mezi ně například řízení všech kol, které má za úkol zmenšit průměr otáčení a zvýšit jízdní stabilitu ve vysokých rychlostech. O vyšší komfort při projíždění zatáček se stará systém adaptivní stabilizace náklonu. Užitečným pomocníkem je i  funkce nočního vidění nebo asistent pro jízdu v koloně.

Styl. Konektivita. Bezpečnost.

Auto roku 2019 v ČR v kategorii velkých SUV podle hlasování veřejnosti zaujalo také díky elegantnímu designu s jedinečnými designovými prvky. V interiéru dává Touareg jasně najevo, že se chce držet na špičce v oblasti digitalizace a konektivity díky přístrojové desce Innovision Cockpit. Většina ovládacích prvků je integrována do 15" displeje informačního systému. Ke zvýšení aktivní bezpečností přispívají kromě mnoha asistenčních systémů i světlomety LED-Matrix s technologií IQ.Light.

„Volkswagen Touareg má mezi českými motoristy skvělou pověst, což potvrzuje nejen dlouhodobě vysoký zájem zákazníků o tento model, ale i nynější vítězství v prestižní anketě Auto roku v ČR, z něhož máme velkou radost. Je na místě poděkovat jak klientům, tak široké hlasující veřejnosti za přízeň věnovanou modelu Touareg a značce Volkswagen, velice si jejich podpory vážíme. Ofenzivu SUV letos doplníme kompaktním modelem T-Cross, který je již v předprodeji a od dubna se dostane k prvním zájemcům,” říká Jiříí Štoček, ředitel divize Volkswagen osobní vozy pro ČR.