Superb zvítězil v testu německého magazínu Auto Test 20.7.2018

Mladoboleslavská automobilka se může pochlubit dalším úspěchem na mezinárodní scéně, když její vlajková loď Škoda Superb získala nejvíce bodů ve srovnání se všemi importovanými vozy v hodnocení, které provedl německý magazín Auto Test. Porotci během uplynulého roku důkladně otestovali a porovnali okolo 500 vozů.

V čísle 3/2018 německého automobilového magazínu Auto Test byla testována Škoda Superb s motorem 2.0 TDI s výkonem 110 kW a získala v součtu 641 bodů. Díky zisku nadstandardního bodového výsledku dokázala zvítězit nejen v přímém srovnávacím testu s nejbližšími konkurenty v březnovém vydání magazínu, ale tento výsledek byl zároveň nejvyšší v rámci všech importovaných vozů, které odborníci testovali v posledních dvanácti měsících.

Obrovský. Praktický. Komfortní.

Odborníci ocenili především prostornost interiéru a infotainment, který nabízí pohodlné a intuitivní ovládání. Verdikt zněl jasně: „Škoda je premiant ve své třídě, obrovský a velice praktický vůz. Poskytuje příjemný jízdní komfort, dobré jízdní vlastnosti.”

„Zisk dalšího ocenění pro model Škoda Superb, který souhrnem všech vlastností v testu časopisu Auto Test jasně přesvědčil, nás velice těší,” řekl ke skvělému výsledku Stefan N. Quary, vedoucí oblasti prodeje společnosti Škoda Auto Deutschland GmbH, při příležitosti předávání cen, které se konalo v Kolíně nad Rýnem.

Za hodnocením stojí milion najetých kilometrů každý rok

Auto Test oceňuje nejlepší vozy testované v posledních dvanácti měsících v různých kategoriích již od roku 2008. Odborníci každý rok otestují kolem 500 vozů ze všech tříd a celkem s nimi najedou přes milion kilometrů. Ve srovnávacích testech se hodnotí nejen kvalita zpracování, prostornost, komfort či dynamika jízdy, ale ohled se bere i na provozní náklady, strukturu příplatkové výbavy nebo hodnotu při prodeji ojetého vozu.

Automobilce Škoda se v posledních letech v tomto hodnocení opravdu daří. V letech 2014 a 2015 vyhrála v kategorii importovaných vozů Octavia Combi a v roce 2016 získal prvenství  Superb Combi, který se v dalším roce musel spokojit s druhou příčkou. První místo totiž získal  Kodiaq...