Středoevropská rallye 2023 20.10.2023

Středoevropská rallye 2023 / 26. - 29. 10. 2023

Poprvé v historii spojí rallye tři národy

Historie FIA WRC se píše přes 50 let a až nyní, v roce 2023, se jedno kolo světového šampionátu uskuteční ve třech různých zemích. Koncept závodu, který překračuje hranice, udělal ze Středoevropské rallye ojedinělý projekt. 

Po startu v Praze bude následovat série různých a náročných rychlostních zkoušek, které závodníky zavedou do České republiky, Rakouska a nakonec do Německa. Cílovou stanicí je Pasov, kde se setkávají tři řeky a symbolika průjezdu třemi zeměmi se zde důstojně završí. 

Premiéra na Šumavě

Česká republika zažije svoji velkolepou premiéru v podobě dvou superspeciálek už ve čtvrtek 26.10. a další den (pátek 27.10.) hned šest rychlostních zkoušek. 

Po ceremoniálním startu na pražském Hradčanském námětí (čt 26.10., 13:00) se pojede první krátká erzeta na dostihovém závodišti ve Velké Chuchli. Ještě ten den večer pojedou závodníci ikonický Čínovský okruh u Klatov, známý z Rally Šumava.

 

Pátek 27.10. bude patřit RZ na Šumavě (Vlachovo Březí, Zvotoky a Šumavské Hoštice). Večer už se týmy přesunou do servisního parku v Pasově, kde je hlavní zázemí celé rallye. sobotu i v neděli se závodí střídavě v Německu a Rakousku po obou stranách Dunaje. 

 

V rámci předposledního kola Středoevropké Rallye 2023 je připraveno celkem 18 rychlostních zkoušek s celkovou délkou 311,79 kilometrů

 

 

Itinerář

 

Všechny detaily akce a důležité informace najdete v programu - STÁHNOUT HO MŮŽETE TADY.

Kudy se pojede?

Přibližujeme Čínovský okruh!Přesné mapy všech RZ NAJDETE ZDE

Závodníci

Ve startovní listině nechybí známí jezdci WRC, tedy například Kalle Rovanperä, Elfyn Evans, Thierry Neuville, Ott Tänak, Takamoto Katsuta a další. Pojede dokonce i legendární Sébastien Ogier, který letos se starty docela šetří. Účast už přislíbil i Erik Cais.

SEZNAM PŘIHLÁŠEK

Výsledky a pořadí

Aktuální výsledky, pořadí Rallye Central Europe 2023 WRC, vítěze RZ najdete v následující tabulce, která se bude průběžně aktualizovat dle pořadí po každé odjeté RZ - SLEDUJTE VÝSLEDKY PRŮBĚŽNĚ TADY.

Důležité informace

 

PŘEDSTARTOVNÍ SHOW VE ČTVRTEK 26. ŘÍJNA ZAČÍNÁ UŽ VE 12:00 NA KLATOVSKÉM NÁMĚSTÍ; sleduje událost na Facebooku.

Víte, že...

Mistrovství světa v rally je technologickým katalyzátorem a jako vývojová laboratoř pro automobilový průmysl umožňuje lidem vidět a zažít udržitelné, špičkové technologie. S účinnou hybridní technologií a udržitelným palivem 100% bez fosilních paliv představují vozy nejvyšší třídy budoucí technologie a nové prostředky mobility v dynamickém prostředí. FIA WRC také představí špičkové technologie z celého regionu - hybridní systém o výkonu 136 k používaný ve třídě Rally1 byl vyvinut a vyroben v Bavorsku, zatímco baterie pocházejí z Rakouska.

 

Zdroje: centraleuropeanrally, betarena