Škoda zveřejnila designové návrhy Kodiaqu RS 21.9.2018

Automobilka Škoda ukázala dva týdny před premiérou designové návrhy očekávané verze modelu Kodiaq s přívlastkem RS. Označení RS, které Škoda používá pro sportovně laděné modely, dostane Kodiaq jako první SUV v nabídce značky Škoda. Kodiaq RS nabídne ještě přitažlivější design, i když již standardní verze je považována za velmi elegantní vůz. Emoce vzbudí zvláště dokonalá kombinace elegantních a sportovních linií.

Mohutná maska chladiče dodává modelu dynamický vzhled a její provedení v lesklém černém laku podtrhuje sportovní ambice vozu. V tomto barevném provedení jsou rovněž střešní nosič, rámečky oken a vnější zpětná zrcátka. Poprvé Škoda nabídne pro model kategorie SUV modrou metalickou barvu Race. Jako první model pak Kodiaq RS ponese na zádi a masce chladiče nové logo RS, na kterém je nově písmeno V, jež značí slovo victory (vítězství), v červené barvě. Nové barevné provedení loga mu zajišťuje modernější vzhled.

Dokonalost do posledního detailu

Designéři navrhli pro sportovní verzi Kodiaqu nové nárazníky. Součástí standardní výbavy se staly Full-LED světlomety s krystalickou strukturou, která odkazuje na tradici výroby českého křišťálu. V zadním nárazníku je integrovaná odrazka táhnoucí se přes celou šířku vozu, což je charakteristický prvek pro všechny modely s logem RS. Pod zadním nárazníkem se pak nachází dvě chromované koncovky výfuku.

Kodiaq RS je prvním modelem značky, který má ve standardní výbavě dvacetipalcová kola Xtreme z lehké slitiny. Samotná velikost kol ukazuje na velký dynamický potenciál vozu. Sportovním jízdním vlastnostem odpovídá i brzdová soustava, která je pro takto velký a výkonný vůz dostatečně dimenzována. Třešničkou jsou sedmnáctipalcové červeně lakované brzdové třmeny.

Nejsilnější vznětový motor v historii značky

Sportovně laděný Kodiaq dostal nejsilnější vznětový motor v historii automobilky. Pohání ho exkluzivní jednotka 2.0 BiTDI, která poskytuje výkon 176 kW a nabízí nejvyšší točivý moment 500 Nm. Premiéra modelu Kodiaq RS se uskuteční na říjnovém autosalonu v Paříži.