Škoda představuje digitální asistentku. Seznamte se s Laurou. 27.9.2019

Automobilka Škoda představuje novou digitální asistentku, která má za úkol usnadnit ovládání funkcí informačního a zábavního systému. Asistentka dostala jméno Laura a rozumí i plynulým souvislým větám. Laura je nyní k dispozici pro nejnovější modely značky – pro městské SUV Kamiq a kompaktní model Scala– při zvolení vrcholného infotainment systému Amundsen.

Aktivace rozšířeného hlasového vyhledávání je opravdu jednoduchá, stačí vyslovit „Okay, Lauro!”. Není třeba stisknout žádné tlačítko. Mezi přednosti digitální asistentky Laury patří, že rozumí i plynně proneseným souvislým větám, takže řidič nemusí vyslovovat přesně určené fráze.

Ovládá šest jazyků

Laura, která při své práci využívá i internetová data, umí splnit nejrůznější povely. Samozřejmostí je, že dokáže vyhledat cíl na mapě a zahájit k němu navigaci. Problém jí nedělá ani vyhledání hudby a hravě si poradí i s diktováním SMS. S Laurou si můžete povídat již v šesti jazycích, a to v angličtině, němčině, francouzštině, španělštině, italštině a češtině. Porozumí dokonce i různým dialektům. Standardně dodávaná eSIM systému umožňuje být stále online. Laura dokáže kombinovat data uložená v paměti infotainment systému s online daty, což pomáhá k rychlé reakci na každý povel. Přechod mezi online a offline službami je zcela plynulý a řidič jej vůbec nezaznamená.

Dočká se dalších funkcí

Započatý rozhovor s Laurou řidič může kdykoliv přerušit a začít zadávat nový pokyn bez toho, aby musel čekat na dokončení její věty. Zadání pokynů je tak velmi rychlé. Pokud je zapnuté rádio nebo hudební přehrávač, při rozhovoru se hudba neztlumí úplně, ale pouze tak, aby rozhovor mohl probíhat pohodlně. I tato maličkost pomáhá k dojmu přirozené konverzace.

Funkce digitální asistentky se budou dále zlepšovat a rozšiřovat a v budoucnu Laura dokáže ovládat více funkcí a ještě plynuleji reagovat, aby byl možný i jednoduchý rozhovor. Asistentka Laura se navíc pochopitelně objeví i v dalších modelech Škoda.