Škoda odhaluje siluetu a jméno nového crossoveru 25.1.2019

Automobilka Škoda pokračuje v rozšiřování nabídky SUV modelů. Již brzy představí nový crossover, který naváže na úspěšné modely Kodiaq a Karoq. Světovou premiéru si nový model odbude na autosalonu v Ženevě, která se koná v termínu od 5. do 17. března.

Ještě před oficiálním představením vozu však Škoda odhaluje první detaily. Nejdříve zveřejnila siluetu městského crossoveru, ze které je patrné, jak bude přibližně vypadat při pohledu zpředu. Jasně viditelné jsou i nové LED světlomety, nad nimi pak září světla pro denní svícení a integrovaná dynamická směrová světla.

Spojuje to nejlepší

Novinka v nabídce mladoboleslavské automobilky má v sobě spojovat to nejlepší z kategorie SUV a kompaktních vozů. Po vzoru SUV nabízí vysokou polohu sedadel, lepší výhled z vozu, pohodlné nastupování a vystupování a vyšší světlou výšku. Pyšnit se může velmi dobrými jízdními vlastnostmi, kterými se vyrovná kompaktním vozům. Crossover se tak jeví jako ideální společník pro každodenní život ve městě a překážkou mu jistě nebudou ani delší cesty.

Postaven je na modulární platformě MQB koncernu Volkswagen, díky čemuž nabízí kromě vyspělých jízdních vlastností také velkorysou nabídku prostoru. Dostane nové asistenční systémy pro zvýšení bezpečnosti a komfortu jízdy a celou řadu Simply Clever prvků.

Jméno příliš nepřekvapí

Třetí SUV určené pro evropský trh se jmenuje Škoda Kamiq. Slovo „Kamiq” je z jazyka Inuitů, kteří pochází ze severu Kanady a Grónska. Popisuje stav, kdy něco „padne jako ulité”. Tohle označení sice nese již jiné SUV automobilky Škoda v Číně, ale vzhledem k tomu, že skvěle vystihuje i evropský model, se ho Škoda rozhodla použít. Název navíc odpovídá používanému názvosloví pro SUV značky – začíná na písmeno K a končí písmenem Q.