Škoda odhalila jméno pro nový kompaktní model 15.10.2018

Před několika dny automobilka Škoda ukázala siluetu připravovaného kompaktního modelu, jenž má nahradit současný model Rapid, a teď už je známé i jméno, které chystaná novinka dostane. Na zádi se objeví nápis Scala. Název pochází z latinského slova „scala”, které lze přeložit jako „schody” nebo „žebřík”, a zdůrazňuje tak velký pokrok v segmentu kompaktních vozů.

Model Scala s sebou přinese nový design exteriéru i interiéru vzbuzující emoce. Bude navíc prvním evropským modelem značky, který místo loga ponese uprostřed pátých dveří nápis ŠKODA. Design modelu Scala vychází ze studie Vision RS, která vzbudila velkou pozornost na pařížském autosalonu. Mladoboleslavská automobilka s připravovaným modelem učiní velký krok dopředu také po technické stránce. Nabízet bude inovativní prvky výbavy, jenž se dosud běžně objevovaly pouze ve vozech vyšších tříd.

Zcela nová kapitola

„S novým modelem Škoda Scala otevřeme další kapitolu ve třídě kompaktních vozů značky Škoda. Jedná se o zcela nově vyvinutý vůz, který v této třídě stanoví nové standardy v oblasti technologií, bezpečnosti a designu. Jsme přesvědčeni o tom, že Scala má nejlepší šance k tomu, aby pro značku Škoda nově definovala segment A.” uvedl Bernhard Maier, předseda představenstva společnosti ŠKODA AUTO.

Pětidveřový hatchback bude jako první vůz značky postaven na moduární platformě MQB A0, která nabídne skvělou kombinaci kompaktních vnějších rozměrů a velkorysého vnitřního prostoru. Zájemci se mohou těšit také na celou řadu vyspělých asistenčních systémů. Světová premiéra modelu Scala se uskuteční ještě před koncem roku 2018 a do prodeje by se měl dostat v první polovině příštího roku.