ŠKODA Kodiaq 8.10.2016

Silné jako medvěd: Velké SUV značky ŠKODA se jmenuje Kodiaq

  • Jméno odkazuje na medvěda kodiaka, žijícího u pobřeží Aljašky. Psaná podoba jména je poctou jazyku původních obyvatel
  • Design nového velkého SUV značky ŠKODA vyjadřuje sílu a ochranu
  • Velikost, síla, smysl pro rodinu – medvěd i automobil mají společné silné stránky
  • Discover new grounds: ŠKODA Kodiaq se představí ve druhé polovině roku a zahájí celosvětovou SUV-ofenzívu české značky

Tak vypadá interiér...

Mladá Boleslav, 30. srpna 2016 – Tak vypadá nové SUV značky ŠKODA uvnitř. Krátce před světovou premiérou umožňuje česká automobilka nahlédnout do interiéru modelu ŠKODA KODIAQ. První snímky dokládají, že i v interiéru sází ŠKODA na moderní, čistý a výrazný designový jazyk. Současně snímky ukazují vysoké a nekompromisní nároky značky na funkčnost a zpracování. Nová měřítka stanovuje ŠKODA v oblasti prostornosti – model KODIAQ nabízí největší zavazadlový prostor ve třídě a na přání bude dodáván i v sedmimístném provedení.

Interiér vozu  ŠKODA KODIAQ působí výrazně a robustně a současně vítá cestující přátelským charakterem. Podobně jako u ostatních modelů značky ŠKODA je nejen moderní a elegantní, ale odpovídá i požadavkům kladeným na vůz SUV. Každý detail ukazuje čistotu a preciznost, forma a funkce jsou ve zřejmém souladu.

Expresivně a elegantně navržená přístrojová deska sází na přehlednost. Je rozdělena na dvě symetrické zóny určené pro řidiče a spolujezdce. Výrazné vertikální prvky, jako např. čtyři velké výdechy ventilace, jsou charakteristickým poznávacím znamením interiéru. Dva prostřední výdechy obklopují rozměrný displej palubního infotainment systému. Jeho hrany pokračují v horní části přístrojové desky a tvoří trpézovitý motiv, připomínající podobný detail na přední kapotě modelu ŠKODA KODIAQ.