Škoda Connect 14.2.2018

Škoda Connect je aplikace pro chytré telefony, se kterou vždy víte vše o vašem automobilu Škoda nebo dopravní situaci a také vám pomůže v případě nehody. Dostupnost služeb závisí na objednaném balíčku: Infotainment Online nebo Care Connect.

Infotainment Online

Díky balíčku Infotainment Online můžete využívat širokou paletu služeb, mezi které patří například sledování aktuální dopravní informace nebo předpovědi počasí. Podle aktuální dopravní situace připomene plánovač tras před plánovanou cestou, že je čas vyrazit. Systém vám také pomůže nalézt nejbližší parkoviště, čerpací stanice a další body zájmu.

Care Connect

S balíčkem Care Connect dostanete dva druhy služeb - Proaktivní servis a Vzdálený přístup k vozu. Proaktivní servis vám nabízí kompletní přehled o technickém stavu vozu a blížících se servisních prohlídkách. Systém se ve spojení s vybraným servisním partnerem stará o to, aby váš vůz Škoda byl vždy ve výborném technickém stavu.

Vzdálený přístup k vozu umožňuje přístup k mnoha funkcím vašeho vozu prostřednictvím aplikace Škoda Connect. Například v neznámém městě během okamžiku najdete místo, kde jste zaparkovali, dokonce můžete na dálku zatroubit a zablikat nebo ovládat nezávislé topení z výbavy na přání. Budete mít také neustálý přehled o dalších funkcích a údajích, dozvíte se například i stav paliva nebo jízdní data z poslední cesty.

Tísňové volání

Pokud kontrolní jenotka airbagu zaznamená větší náraz, automobil se automaticky spojí s tísňovou linkou a systém zároveň odešle údaje o pozici automobilu, směru jízdy, počtu cestujících a závažnosti nehody.

Řidič nebo spolucestující mohou zavolat pomoc také sami stisknutím tlačítka. To je možné i v případě, že jsou svědky nehody jiného vozu, hlasové spojení je udržováno až do příjezdu vozidel integrovaného záchranného systému.