Simply Clever 2.7.2016

Jednoduše chytrý. Simply Clever neznamená označení žádného jízdního asistentu či speciálního systému. Jedná se o praktické detaily, na které spousta výrobců nemyslí, automobilka Škoda však ano. A přitom tyto malé detaily dokáží zpříjemnit váš den. Například, když začne nečekaně pršet, nebude vadit, že jste si doma zapomněli deštník, najdete ho totiž schovaný přímo ve dveřích vozu. P rvky Simply Clever jsou ideální pro vás a váš budoucí vůz Škoda.

O jaké detaily se jedná?

Chytrých prvků je hned několik. Začněme od úložného prostoru a vezměme si k názorným příkladům například vůz Škoda Fabia III.

V zavazadlovém prostoru najdeme hned dva prvky, které jsou buď v základní výbavě, nebo stojí doopravdy jen pár korun. Jedná se o síťku na podlaze celého zavazadelníku a o pružnou schránku uchycenou na boku zavazadlového prostoru. Tyto záchytné systémy jsou ideální, když převážíte menší věci nebo kulaté předměty, které by v kufru dělaly nepořádek. Pod víčkem nádrže pak najdete škrabku na led pro mrazivé dny.

Plno odkládacích prostorů

V interiéru je mnoho odkládacích prostorů – pod sedadly, různé schránky nebo přímo ve dveřích vozu. Právě ve dveřích je místo pro 1,5litrovou lahev, kterou bez problémů vyndáte i za jízdy. Umístění takto velké lahve nepodporuje mnoho výrobců, právě proto si Škoda za svým Simply Clever může hrdě stát.

Mezi palubní desku a řadící páku umístila Škoda multifunkční schránku. Tu najdeme u mnoha modelů i jiných automobilek, tady je ale chytřejší. Dokáže pojmout dva kelímky různých rozměrů, skládací nožík, kreditní kartu či parkovací lístek nebo klíče od vašeho domu. Detail, potěší.

U čelního skla se Fabia III pyšní například příchytkou na parkovací lístek – nemusíte ho tedy jen pohodit na palubní desku. Nad středovým tunelem u zpětného zrcátka pak najdete schránku na sluneční brýle, které se vám díky jednoznačnému určení nepoškrábají o mince či klíče v různých přihrádkách.

Další vychytávky

V každé Škodě Superb naleznete deštníky schované v předních dveřích, takže vám nikde nepřekáží, a když začne pršet máte je hned po ruce. Určitě se vám již stalo, že jste někde byli, nečekaně přišel déšť a vy jste zrovna u sebe deštník neměli. Se Superbem se vám to již nestane.

S modelem Scala přichází na scénu další praktická vychytávka, a to trychtýř integrovaný v uzávěru nádržky ostřikovačů čelního skla. To usnadní doplňování kapaliny do nádržky a pomůže předejít rozlévání kapaliny všude kolem. Kapalina do ostřikovačů vám tedy jen tak neproteče motorovým prostorem až na zem.

Například Škoda Kamiq se může pochlubit inteligentní ochranou hrany dveří. Ta funguje tak, že se při otevření dveří automaticky vysune ochranná lišta, která chrání před poškozením samotnou hranu dveří i vedle stojící automobily, které byste jinak mohli neopatrným otevřením dveří poškodit.