Sedadla ergoComfort a ergoActive 24.7.2017

Pohodlný posed v automobilu je úplný základ příjemné jízdy. Především na dlouhých cestách řidič ocení ergonomicky tvarovaná sedadla, díky kterým ho nebudou bolet záda. To pomáhá také k lepšímu soustředění řidiče, protože se nebude nepříjemnou bolestí zad muset zabývat, čímž se zvýší i bezpečnost. Volkswagen si z tohoto důvodu pro své zákazníky připravil sedadla ergoComfort a ergoActive.

Sedadla ergoComfort

Volkswagen ve svém modelu Passat nabízí ve výbavách Comfortline a Highline sedadlo ergoComfort v rámci sériové výbavy na místě řidiče. Toto sedadlo má mnoho různých způsobů nastavení, aby si řidič mohl nastavit ergonomickou a maximálně příjemnou pozici, která zajistí oporu jeho zádům. Ve volitelné výbavě je možnost volby elektrického nastavení čtrnácti parametrů s funkcí Memory a masážní funkcí. Součást paketu, ve kterém mj. dostanete zmíněnou masážní funkci, tvoří také elektricky nastavitelná a sklopná vnější zrcátka s osvětlením okolí vozidla, natočení vnějšího zpětného zrcátka na straně spolujezdce při zařazení zpátečky a automatické ztmavení vnějšího zpětného zrcátka u řidiče při jeho oslnění při jízdě v noci.

Obě sedadla ergoComfort, ať již s masážní funkcí nebo bez ní, jsou oceněny pečetí nezávislé společnosti pro zdravá záda - Aktion Gesunder Rücken e. V. (AGR) "Geprüft & empfohlen" (Testováno & doporučeno). Toto ocenění jasně dokazuje, že tyto sedadla pomáhají proti bolesti zad a mají dobrý vliv na jejich zdraví.

Sedadla ergoActive

Ve volitelné výbavě některých vozů Volkswagen naleznete možnost volby sedadel ergoActive se 14 nastavitelnými parametry. Sedadlo ergoActive je možné umístit buď pouze na místo řidiče nebo na místo řidiče a spolujezdce zároveň. Pokud se pro tyto sedadla rozhodnete, dostanete extrémně komfortní posez a výrazné boční vedení vás zároveň bezpečně zajistí i při ostřejší jízdě. Jsou vybaveny pevnou konstrukcí, která kopíruje zakřivení páteře, a mají v sobě zabudované vyhřívání pro studené zimní dny. Individuálně si můžete nastavit hloubku sedáku a sklon opěradla. Bederní opěrka je nastavitelná elektricky a zajistí vám maximální komfort díky masážní funkci.

Sedadla ergoActive se stejně jako sedadla ergoComfort pyšní pečetí od nezávislé společnosti pro zdravá záda - Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR) "Geprüft & empfohlen" (Testováno & doporučeno). Užívat si v nich jízdu můžete například v vozech Golf nebo Touran.