Velikonoční otevírací doba: od 29. 3. do 1. 4. 2024 ZAVŘENO. 

SEAT žádá o pomoc s pojmenováním nového modelu 5.6.2017

Automobilka SEAT vyhlásila soutěž, ve které má veřejnost posílat návrhy, jak se bude jmenovat její nový model. Jde o název pro nové velké SUV, které se bude podobat Škodě Kodiaq. Tímto způsobem volí automobilka nové jméno poprvé, ale věří, že soutěž proběhne úspěšně a vzejde z ní úspěšný název pro úspěšný vůz.

Název nepřekvapí

Nový název sice může být, samozřejmě až na nevhodné výjimky, jakýkoliv, ale vzhledem k dosavadnímu označování nových modelů SEAT u i Škody se dá poměrně lehce předpokládat, jaký by název pro nový vůz s velkým "S" ve znaku mohl být. Škoda své modely pojmenovala s písmenem "K" na začátku a název zakončila písmenem "Q". Jsou to vozy Kodiaq a Karoq. SEAT zatím zvolil pro své dva nové automobily označení Ateca a Arona. Zatímco Ateca se již prodává, menší Arona bude v prodeji až na konci roku 2017. Jak je patrné, názvy začínají i končí písmenem "A". Navíc hned několik jeho modelů, včetně těchto, je pojmenováno po španělských městech, takže nejlepší způsob, jak být jako účastník této soutěže úspěšný, je sednout si k mapě Španělska a hledat města nebo jiné geografické pojmy, které odpovídají těmto požadavkům. Jistě pomůže, když budou něčím výjimečná, ať už pro vás osobně nebo třeba díky své historii. Možná však bude chtít marketingové oddělení SEATu překvapit a zvolí odlišnou variantu. Na to si budeme muset počkat.

Přihlášky je možné posílat do 22. června na stránkách seat.com po vyplnění krátkého dotazníku.

Finalisté soutěže, kteří budou vybrání jako autoří těch nejlepších názvů, budou stejně jako samotné názvy ohlášeni 12. září na autosalonu ve Frankfurtu. Od 12. do 25. září pak proběhne veřejné hlasování, které nakonec určí finální označní vozu. Zatím nejsou pro nejlepšího autora vyhlášeny žádné ceny, lze však předpokládat, že odměneni budou. Velkolepou odměnou přitom může být již jen to, že tisíce lidí budou jezdit s automobilem, který na zádi ponese označení od vítězného autora.