SEAT chce představit šest nových modelů do roku 2020 12.7.2017

Španělská automobilka SEAT plánuje, že během příštích tří let představí šest nových vozů. Tři z nich by tedy úplně nové být neměly, ale bude se jednat pouze o nástupce stávajících modelů. Svého nástupce se jistě dočká Leon, který je u zákazníků velmi oblíbený, a představit by se mohl již v průběhu příštího roku i přesto, že letos prošel malým faceliftem. Které další to budou se zatím nevi, ke všemu současné spekulace naznačují, že nejmenší zástupce značky Mii svou náhradu nedostane a stejně tak by tomu mělo být i u Toleda. Nejistou budoucnost má i velké MPV Alhambra.

Tři nové modely

Co se týká tří zcela nových automobilů, určitě se do nabídky zařadí velké SUV. Bude se jednat o vůz podobný Škodě Kodiaq, lze tedy předpokládat, že bude nabízet až sedm míst pro cestující. SEAT již na jaře vyhlásil soutěž, ve které měli účastníci pro tento model navrhnout jméno. Druhým novým vozem by se mohl stát elektromobil postavený na koncernové platformě MEB. Jeho příchod se očekává v roce 2019 a jeho dojezd by mohl dosahovat hodnoty až 500 kilometrů. S velkou pravděpodobností se bude jednat o SUV nebo crossover.

Bude Ateca Cupra?

Jaký bude další nový automobil od SEATu se zatím neví. Je možné, že se bude jednat "pouze" o sportovní verzi modelu Ateca. Ten se vyrábí ve výrobním závodu v Kvasinách a dostat by měl motor, jaký nalezneme v Leonu Cupra, tedy benzínový dvoulitr s výkonem 300 koní. Ani odborná veřejnost nedokáže předpovědět všechny budoucí kroky automobilky a na další informace o nástupcích stávajících vozů i těch zcela nových si všichni budeme muset ještě nějakou dobu počkat.