Velikonoční otevírací doba: od 29. 3. do 1. 4. 2024 ZAVŘENO. 

Scala získala Red Dot Award za design 28.3.2019

Novinka Škoda Scala získala ještě před příchodem na trh první prestižní ocenění. Kompaktní model se může pyšnit oceněním Red Dot Award 2019 v kategorii produktového designu, které mu udělila porota složená ze 40 mezinárodních odborníků. Jedná se již o třináctý model automobilky Škoda, který byl prestižní cenou vyznamenán. Model Scala představuje další stupeň designového směru značky a některé designérské prvky, které se na voze objevují, budou použity i na budoucích modelech mladoboleslavské automobilky.

Neochvějná přitažlivost

Hlavní inspirací emocionálního designového směru exteriéru a interiéru jsou krystalické tvary a dynamické linie. Vše je podtrženo precizním zpracováním každého detailu. Díky vhodně rozvrženým proporcím, plynulým liniím a vylepšeným aerodynamickým prvkům vzbuzuje Scala moderní a sportovní dojem.

Mezi nejvýraznější prvky designu patří příď se svisle orientovanou maskou chladiče, jednoduchý a účelný tvar střechy nebo difuzor umístěný pod zadním nárazníkem. Opomenout nelze nápis ŠKODA na pátých dveřích, který nahrazuje tradičně umístěné logo. Pokud je vůz vybaven volitelným prodlouženým zadním sklem, je nápis umístěn přímo na elegantním skle. Scala je prvním sériově vyráběným modelem v Evropě, který nabízí tento prvek, jenž se bude objevovat na budoucích modelech značky.

Red Dot Award

Red Dot Award je jedním ze světově nejuznávanějších ocenění v oblasti designu. Letos se koná již 64. ročník, kdy se tato celosvětově uznávaná cena uděluje. Mezinárodní odborná porota je složena z nezávislých výtvarníků, profesorů designu a oborových novinářů v letošním roce hodnotila zhruba 5500 podaných návrhů. Kritéria hodnocení jsou například stupeň inovace, kvalita designu, funkčnost či ohleduplnost k životnímu prostředí. 

Vyznamenané modely značky Škoda

2019 Škoda SCALA
2018 Škoda KAROQ
2017 Škoda KODIAQ a ŠKODA OCTAVIA III COMBI
2016 Škoda SUPERB III
2015 Škoda FABIA III
2014 Škoda RAPID SPACEBACK
2013 Škoda RAPID
2010 Škoda SUPERB II a ŠKODA YETI
2008 Škoda FABIA II
2007 Škoda ROOMSTER
2006 Škoda OCTAVIA II COMBI