Scala a Kamiq se představí ve verzi Monte Carlo! 8.8.2019

Monte Carlo je městskou částí v Monackém knížectví. Je známé pro svůj luxusní životní styl, eleganci a také motorsport. Každoročně se zde pořádá Velká cena seriálu Formule 1 a neméně známá je Rallye Monte Carlo, ve které automobily značky Škoda dosáhly několika významných úspěchů. 

Vybrané novodobé modely Škoda od roku 2011 tradici rallye připomínají díky sportovnímu vzhledu a řadě černých designových prvků a dobrou zprávou je, že  se ve verzi Monte Carlo objeví také nové modely Scala a Kamiq. Oba modely budou mít světovou premiéru na autosalonu IAA 2019 ve Frankfurtu, který se koná v termínu od 12. do 22. září.

Více než stoletá historie

Rallye Monte Carlo a značka Škoda spolu tvoří historii již více než 100 let. Vozy vyrobené v Mladé Boleslavi se na start poprvé postavily v roce 1912, tedy hned ve druhém ročníku oblíbené rallye. V roce 1936 dosáhla úspěchu v podobě druhého místa ve své třídě Škoda Popular a na oslavu se objevila speciální edice 70 vozů s přídomkem Monte Carlo v názvu, které byly odvozeny přímo od soutěžního vozu.

Tradice pokračuje

Označení Monte Carlo automobilka znovu použila o 75 let později. Verze se sportovním vzhledem se v roce 2011 dočkala druhá generace modelu Fabia a nejvyšším výbavovým stupněm je rovněž u třetí generace modelu. V letech 2014 až 2019 byly ve verzi Monte Carlo nabízeny modely Citigo, Rapid a Rapid Spaceback, od roku 2015 do roku 2017 byl se stylovým designem k dostání také model Yeti.

Nyní budou v tradici pokračovat kromě modelu Fabia také novinky Scala a Kamiq. Budou se vyjímat díky mnoha prvkům v černé barvě, které jsou v přitažlivém kontrastu s lakováním vozu, zvýrazňují dynamiku a působí ještě více emotivním dojmem. Škoda Scala Monte Carlo dostane například charakteristické černé části předního spoileru, Škoda Kamiq Monte Carlo bude nabízet i černé střešní ližiny. Nove vrcholné verze obou modelů bude samozřejmě možné poznat i podle charakteristické plakety.