Velikonoční otevírací doba: od 29. 3. do 1. 4. 2024 ZAVŘENO. 

První věrná vizualizace nového crossoveru od Škody 29.6.2017

Zajímá vás, jak by mohl vypadat nový crossover, který automobilka Škoda připravuje? Právě byla představena první vizualizace, která se zatím nepředstavenému vozu pravděpodobně bude alespoň částečně podobat. Již dříve byly představeny některé návrhy, ty ovšem vycházely z velkého SUV Kodiaq nebo dokonce z modelu Fabia. Nový model bude postavený na modulární platformě MQB A0, a tak se dá očekávat, že spíše než Kodiaqu se bude podobat před pár dny představenému SEATu Arona.

Fabia Combi skončí

Za novou neoficiální vizualizací stojí autor z Ascariss Design, ten se může pochlubit větším počtem podobných návrhů. Kvůli uvolnění výrobní kapacity pro malý crossover od Škody se ale budeme muset rozloučit se Škodou Fabia ve verzi kombi a možná i Rapidu, u toho však hrozí ukončení výroby liftbacku, zatímco s prodejem Rapidu Spaceback se i nadále počítá.

Převlečená Arona

V návrhu vidíme Aronu v jiném kabátu. Má nasazenou typickou masku pro nové automobily od Škody a lehce pozměněné linie, aby se více podobaly současnému trendu mladoboleslavské automobilky. V podstatě nezměněná zůstala střecha, ta má stejně jako Arona odlišnou barvu než zbytek karoserie a zůstal i šikmý předěl s chromovou lištou na zadním C sloupku. Ve skutečnosti by se vozy mohly od sebe lišit ještě o něco více, aby nebylo tak snadné poznat, že se jedná téměř o totožná vozidla.

Ještě si počkáme

Oficiální představení tohoto městského vozu proběhne až v roce 2018, kdy bude model představen samotnou automobilkou. Nová Fabia, již bez karosářské verze kombi, by se pak měla na trhu objevit v roce 2019 nebo ještě o rok později. Oba vozy budou sdílet platformu MQB A0, na které Volkswagen v rámci koncernu staví všechny své nové modely podobné velikosti.