První skici modelu Octavia RS iV 5.2.2020

Mladoboleslavská automobilka Škoda ukázala tři oficiální designové skici nového modelu Octavia RS iV. Sportovní verze čtvrté generace nejprodávanějšího modelu značky bude dle představených skic skutečně nepřehlédnutelná. Těšit se můžeme na elegantní dynamické rysy a stylové designové doplňky v typické černé barvě. Ve srovnání s předchozí generací Octavia trochu rozměrově narostla. Jako první vůz značky Škoda ve verzi RS bude model Octavia RS iV pohánět plug-in hybridní pohon. Premiéra proběhne 3. března 2020 na ženevském autosalonu.

Dokonalá kombinace vede k úspěchu

Škoda Octavia RS iV přichází 20 let po první generaci modelu Octavia RS a otevírá zcela novou kapitolu její úspěšné historie. Octavia RS je po zásluze velmi oblíbenou verzí, na důležitých evropských trzích – v Německu, ve Velké Británii a ve Švýcarsku – se logem RS mohl pochlubit každý pátý prodaný vůz této modelové řady. Úspěchu dosahuje díky kombinaci velkorysé nabídky prostoru, praktičnosti, sportovních jízdních vlastností a nadstandardní dynamiky.

Výkonný, ale hospodárný

Plug-in hybridní pohon modelu Octavia RS iV nabídne systémový výkon 180 kW (245 k), přičemž bude vynikat nízkou spotřebou a nízkou hodnotou emisí CO 2.

Pořádně „ostrý“ design

Na představených designových skicách můžeme model vidět v obou karosářských verzích. Na první pohled zaujme černá maska chladiče a sportovní přední nárazník s mohutnými nasávacími otvory. Dynamický vzhled dotváří velká kola z lehkých slitin, přední a zadní difuzor a spoiler na pátých dveřích u verze liftback, respektive na hraně střechy v případě provedení kombi.