První fotografie interiéru modelu Scala 29.11.2018

Již 6. prosince proběhne světová premiéra modelu Škoda Scala v Tel Avivu. Automobilka Škoda však ukázala první fotografie interiéru již dnes a podle fotografií se máme na co těšit. Nový koncept interiéru se inspiruje výtvarným stylem, kterým se prezentovala designová studie Škoda Vision RS. Scala tento design přináší do sériového vozu značky Škoda. Interiér samozřejmě nabízí skvělou kombinaci ergonomie a stylu, jak už je u mladoboleslavské automobilky zvykem.

Mezi základní prvky interiéru patří vysoko umístěný centrální displej nacházející se v zorném poli řidiče a nově tvarovaná přístrojová deska. Obrazovka multimediálního systému s úhlopříčkou až 9,2 palce se řadí k největším v daném segmentu a její umístění zaručuje, že na ni velmi dobře vidí řidič i spolujezdec. Volně stojící displej je zasazen do výřezu, který odkazuje na přitažlivou linii kapoty. Linie pod displejem neplní jen estetickou funkci, ale slouží také jako ergonomická podpora pro ruku při práci s dotykovou obrazovkou.

Nová identita

„Nová Škoda Scala je prvním sériovým vozem, v němž realizujeme náš nový koncept interiéru a spolu s novými barvami a materiály zavádíme i modernizovaný designový jazyk. Premiéra modelu Scala je počátkem nové identity značky Škoda, která je emocionální a zároveň funkční,” říká  Norbert Weber, vedoucí designu interiéru společnosti Škoda.

Všechny důležité ovládací prvky, jako je ovládání klimatizace, tlačítko pro systém start-stop, volbu jízdního profilu nebo parkovacího asistenta, jsou přehledně umístěny v dosahu řidiče. Boční výdechy ventilace jsou vedeny až ke dveřím a díky tomu opticky zvětšují šířku interiéru a vytváří dojem velkorysé prostornosti. Přístrojová deska i výplně předních dveří se specifickým měkčeným povrchem napodobují krystalickou strukturu, která se v budoucnu stane pro značku Škoda typickou.

Premiéra v přímém přenosu

Světovou premiéru, která proběhne 6. prosince v Izraeli, můžete sledovat online na Škoda Storyboardu nebo prostřednictvím kanálů automobilky na sociálních sítích. Představení nového kompaktního modelu začne v 18:30 a prezentace bude trvat přibližně 45 minut.