Profesní dny Porsche 21.6.2023

Profesní dny v Porsche Česká republika!

Minulý týden se v Training Academy Porsche Česká republika konaly Profesní dny pro druhý a třetí ročník středních škol. První ročník tohoto projektu nabídnul nejen plno zajímavostí o možnosti budoucího zaměstnání, ale přiblížil studentům i elektromobilitu a s ní spojenou budoucnost.

V prostředí, které slouží k zaškolení zaměstnanců po celé České republice, si mohli studenti vyzkoušet na vlastí kůži, jaké je stát se součástí automobilového průmyslu. Skvěle připravený celodenní program nabídnul studentům velkou škálu možností, jakým směrem se v budoucnu ubírat. Program byl rozdělen do sedmi stanovišť a každé z nich bylo jinak pojaté. Studenti si například mohli vyzkoušet únikovou hru spojenou s elektromobilitou a VW ID.4, sestavit předovku a motor nebo nahlédnout do moderních aplikací spojené nejen s elektromobily. Za každý splněný úkol studenti získali díky QR kódu body, které se jim přičetli do studia.

Na sedmém, tedy posledním, stanovišti nechybělo ani Autocentrum Šmucler. Naše stanoviště obsahovalo krátký kvíz o obecných informacích Autocentra. Za správné odpovědi si studenti odnesli malou pozornost. Také se u nás mohli dozvědět spoustu informací. Se studenty jsme si povídali o servisu, jak to na něm probíhá, jaký máme odběr vozidel na servis za den a samozřejmě o možné budoucí spolupráci. Profesní dny navštívila i plzeňská střední průmyslová škola dopravní Křimice, se kterou Autocentrum Šmucler úzce spolupracuje.

Děkujeme Porsche Česká republika za pozvání! Velmi jsme si to užili a doufáme, že se příští rok potkáme v minimálně tak hojném počtu, jako letos. Všem studentům děkujeme za návštěvu a určitě se nevidíme naposledy!