Přivítejte novou generaci modelu Kodiaq 5.10.2023

Přivítejte novou generaci modelu Kodiaq

Představujeme druhou generaci modelu Kodiaq. Zaujme vás svým nadčasovým designem, pokročilými technologiemi, nejmodernějšími asistenčními systémy, špičkovými jízdními vlastnostmi nebo velkorysým prostorem až pro 7 cestujících. Největší SUV model našeho portfolia posouvá hranice udržitelnosti a úspornosti na vyšší úroveň a v nové generaci vás překvapí nejen novým konceptem interiéru. Objevte vysoce atraktivní soubor vlastností, prvků a výbavy. Objevte nový Kodiaq.

S druhou generací jsme vylepšili emocionální design a výrazné tvary tohoto celosvětově oblíbeného SUV a dodali mu tak dynamičtější a robustnější vzhled. Kromě hranatých podběhů kol na první pohled zaujme nový nápis Škoda, který je v souladu s novou firemní identitou značky. Premiéru mají také Matrix-LED přední světlomety a horizontální světelný pruh na masce chladiče.

Díky nárůstu délky o 61 mm nabízí nový Kodiaq mnohem více místa až pro sedmičlennou posádku. Zvětšil se také zavazadlový prostor, ten v základní pětimístné verzi nabízí 910 l, po sklopení druhé řady sedadel se objem zvětší na 2105 l.

Výkonné motory a premiéra plug-in hybridní verze

Kodiaq je dostupný se dvěma naftovými a dvěma benzinovými motory o výkonech od 110 kW (150 k) do 150 kW (204 k). Novinkou v nabídce je vůbec první plug-in hybridní pohonná jednotka modelu Kodiaq, která nabízí maximální systémový výkon 150 kW (204 k) a dojezd na elektřinu více než 100 km. Všechny pohonné jednotky jsou standardně s automatickou převodovkou DSG.

Další novinkou je použití mild-hybridní technologie u motoru 1,5 TSI o výkonu 110 kW (150 k). Motor 2,0 TSI s výkonem 150 kW (204 k) a vrcholný naftový motor 2,0 TDI s výkonem 142 kW (193 k) jsou standardně vybaveny pohonem všech kol.

Prostor, inovace a udržitelnost

Nová Škoda Kodiaq přichází se zcela novým interiérem a novou sadou ovládacích prvků. Volně stojící obrazovka infotainmentu měří až 13”. Pod obrazovkou infotainmentu jsou umístěny nové multifunkční ovladače (Smart Dials), které umožňují rychlý přístup k řadě funkcí vozu. Premiéru ve velkém SUV značky Škoda má head-up displej, který doplňuje 10”virtuální kokpit.

Volič převodovky je nově umístěn na sloupku řízení pod volantem. Nová středová konzole má díky tomu jednoduchý a čistý design. Čtyři USB-C konektory s nabíjecím výkonem 45 W zajistí rychlé nabíjení chytrých telefonů, tabletů nebo notebooků. Novinkou v modelech značky Škoda je také bezdrátové nabíjení dvou chytrých telefonů s výkonem 15 W a obsahuje také funkci chlazení.

Novinkou jsou top ergonomická přední sedadla s pneumatickou masážní funkcí. Premiéru ve voze Kodiaq mají také nové materiály z udržitelných zdrojů. Kromě toho je nové SUV vždy online a nabízí řadu mobilních online služeb a aplikací infotainmentu.

Nový adaptivní podvozek DCC Plus

Kodiaq druhé generace je na přání k dispozici s novým adaptivním podvozkem DCC Plus. Tato nová verze využívá dva nezávisle řízené ventily k oddělení odskokového a kompresního stupně odpružení. Dříve byly obě funkce řízeny společným ventilem. Nová generace umožňuje rychlejší nastavení tlumení a širší rozsah tlumicích charakteristik. Řidiči a cestující si všimnou rozdílu v podobě rychlejších reakcí, lepší jízdní dynamiky a vyššího komfortu. Světlá výška s DCC Plus zůstává stejná jako u standardního odpružení.

Nejnovější asistenční systémy pro maximální ochranu

Druhá generace modelu Škoda Kodiaq přináší řadu nových asistenčních systémů. Spektrum sahá od asistenta při odbočování, který pomáhá předcházet nehodám při odbočování na křižovatkách, až po parkování na dálku, které umožňuje parkování prostřednictvím mobilní aplikace. Řada systémů, které byly k dispozici již v první generaci, jako například hlídání mrtvého úhlu (Side assist) a nouzový asistent, se dočkala výrazného funkčního vylepšení. Maximální pasivní bezpečnost cestujících zajišťuje až devět airbagů.

Kontaktujte kolegy

Dinh Tiep Nguyen prodejce nových vozů Škoda, specialista ŠKODA Handy

Vlastimil Rádl prodejce nových vozů Škoda

Josef Šedivý vedoucí prodeje nových vozů Škoda