Přišli se podívat, jak to u nás chodí 28.11.2022

Jak vypadá práce v autocentru? Co všechno musí znát přijímací technik? Jak jsou zařízené dílna, klempírna a lakovna? To všechno a mnohem víc mohli zjistit osmáci z 31. ZŠ v Plzni, kteří dorazili koncem listopadu na exkurzi do Autocentra Šmucler v Plzni.

Zhruba třicítka žáků si kromě prostor autocentra, kam chodí běžně zákazníci, prohlédla také dílnu, klempírnu, lakovnu a v neposlední řadě i celý areál včetně skladovacích ploch nových a ojetých vozidel. V moderním showroomu značky ŠKODA se žáci mohli prostřednictvím videa seznámit s pozicemi, které jsou v autocentru zastoupené.
Mnoho z nich zjistilo, že tu nejsou jen prodejci aut a mechanici, ale že pro chod autocentra je potřeba mnohem více specifických a technických profesí. Podrobnosti se pak dozvěděli v zasedačce, kde firmu představil vedoucí servisních služeb Ing. Alexander Vávrovec. Nechyběla ani otevřená diskuze a prostor pro dotazy, kdy se mohli žáci zeptat na vše, co je zajímá.

Návštěvu žáků zorganizovala Střední průmyslová škola Dopravní v Plzni v rámci projektu Vzdělávání 4.0 v Plzeňském kraji. Jak vysvětlila organizátorka tzv. náborových dnů PaeDr. Dagmar Pančíková, exkurze po jednotlivých firmách a provozech mají žákům přiblížit možnosti uplatnění po studiu střední školy a usnadnit rozhodování při výběru školy.