Partnerství s Nadačním Fondem Mathilda 7.8.2020

Autocentrum Jan Šmucler dlouhodobě podporuje sportovce i charitativní projekty. Nejinak tomu bylo i v případě nového vozu pro Nadační fond Mathilda, který pomáhá nevidomým a slabozrakým lidem s integrací do běžného života včetně pracovního uplatnění. K předání nového vozu došlo na pobočce Autocentra Jan Šmucler v Plzni.

Samotného předání, které proběhlo v pátek 7.8.2020 se zúčastnila zakladatelka a patronka projektu hraběnka Mathilda Nostitzová.

„Nový vůz nám bude pomáhat při každodenní operativě i při přepravě vycvičených psů k novým majitelům“, říká zakladatelka a patronka Mathildy, hraběnka Mathilda Nostitzová. „Jsme rádi, že i v této době můžeme podporovat prospěšné projekty jako je NF Mathilda“, doplňuje Jan Šmucler, jednatel společnosti.

Nadační fond Mathilda vznikl v roce 2010 a je pojmenován podle své patronky a zakladatelky, hraběnky Mathildy Nostitzové. Jeho posláním je podpora osob s těžkým zrakovým postižením. NF Mathilda se také zabývá výchovou a výcvikem vodicích psů, kteří se pro mnohé z nich stávají nepostradatelnými pomocníky. Vytváří různé kulturní aktivity umožňující seberealizaci mladých nevidomých umělců. Více se dozvíte na webu http://www.mathilda.cz/.