Nový VW Amarok by mohl přijet v silné verzi o výkonu 300 koní 21.9.2020

Nový Amarok má k premiéře ještě celkem daleko, přesto se o pick-upu objevuje další hrstka informací.

Volkswagen a Ford už v lednu minulého roku oznámili novou alianci, jejímž cílem je společný vývoj nových užitkových vozidel a rovněž pick-upů. A jak už víme, právě nová generace pick-upu Amarok vznikne na základě techniky Fordu, přesněji známého modelu Ranger, rovněž v nové generaci. Právě na německý pick-up se nyní blíže zaměřuje magazín Auto Bild.

Ostatně kromě nové, bytelněji vypadající masky se ani neočekává, že by se Volkswagen (a Ford diktující vývoj) od vzoru klasického pracovního pick-upu kdovíjak vzdálil. Nové ilustrace také nepochybně vycházejí z dosavadní generace Amaroku, což zvýrazňuje i pouze lehce přepracována záď modelu.

Volkswagen potvrdil, že nebýt výhodné aliance s Fordem, model Amarok by skončil bez nástupce. Nová generace německého pick-upu nebude pouze využívat platformu Rangeru, ale jeho výroba bude rovněž probíhat v továrně Fordu v Jihoafrické republice. Představení se očekává někdy během příštího roku se startem výroby v roce 2022.

A zatímco se od Fordu opět čeká i příchod výkonné specifikace Raptor, podle německého Auto Bildu má Volkswagen rovněž přemýšlet o uvedení silné verze, která by rozšířila rodinu modelů s označením R. Vrcholný Amarok R by tedy mohl využívat přeplňovaný naftový čtyřválec naladěný na okolo 300 koní (221 kW), u něhož by již ostřejší vzhled původní ilustrace VW seděl mnohem více.