Velikonoční otevírací doba: od 29. 3. do 1. 4. 2024 ZAVŘENO. 

Nový Volkswagen Caddy má po premiéře 24.2.2020

Volkswagen Caddy zvládá plnit celou řadu úkolů – slouží jako lehký užitkový vůz, rodinné MPV nebo dokonce jako vůz na kempování. O jeho oblíbenosti svědčí více než tři miliony vyrobených kusů. A pro ještě lepší zvládání potřeb zákazníků Volkswagen Užitkové vozy představil již pátou generaci tohoto modelu.

Každý detail je přepracován. Poprvé je jako základ použita modulární platforma MQB pro automobily s motorem uloženým vpředu napříč. Bezpečnost a komfort zvyšují nové asistenční systémy. Nechybí síťové propojení multimediálního systému nebo digitalizované systémy. Dieselové motory TDI patří k nejekologičtějším ve své historii. Těšit se můžeme také na větší vnitřní prostor.

Promyšlený design

Nový Caddy má na první pohled více dynamické proporce. Designéři využili potenciál základny MQB naplno a navrhli aerodynamickou karoserii, která zajistila snížení součinitele aerodynamického odporu vzduchu z 0,33 na 0,30, což je nejlepší hodnota v tomto segmentu vozidel. Vzhled páté generace modelu Caddy je velmi charismatický a opravdu nezaměnitelný. Až sedmimístný vůz lze vybavit jedinečnými prvky na přání, jako je mimořádně velké panoramatické střešní okno s prosklenou plochou 1,4 m2 nad první a druhou řadou sedadel, 18" kola z lehké slitiny či přední a zadní LED světlomety.

Caddy bude jako doposud nabízen v užitkové verzi Cargo (skříňový vůz bez oken v zadní části), ve verzi Kombi (s proskleným prostorem pro cestující) a v různých osobních provedeních (MPV).

Maximum prostoru v moderním interiéru

Interiér přesvědčí nevídanou prostorností. Do dlouhé verze (Caddy Maxi) lze naložit dokonce dvě europalety, buď uprostřed napříč a vzadu podélně nebo obě uložené napříč.

Interaktivní uživatelské rozhraní je tvořeno volitelným digitálním přístrojovým panelem Digital Cockpit, dodávaným na přání, a 6,5" nebo 10" displejem multimediálního systému. V nabídce volitelných komfortních prvků výbavy poprvé najdete například bezklíčkové odemykání a startování vozu nebo elektrické dovírání bočních posuvných dveří a zadních výklopných dveří.

Asistenční systémy

V páté generaci nabízí model několik dalších asistenčních systémů. Patří mezi ně Travel Assist, který umožňuje asistovanou jízdu v celém rozsahu provozních rychlostí, a další novinkou je asistenční systém Trailer Assist, výrazně usnadňující couvání s přívěsem. Užitečným pomocníkem je také asistent pro změnu jízdního pruhu. Další systémy se dočkaly rozšíření svých funkcí.

Hospodárné motory

Nové čtyřválcové motory pro modelovou řadu Caddy splňují emisní normu Euro, která začne platit od roku 2021. Dieselové motory budou nabízeny v různých výkonových verzích s výkonem od 55 kW (75 k) do 90 kW (122 k). Oproti předchůdcům mají motory TDI dva katalyzátory SCR a dvojnásobné vstřikování AdBlue pro snížení emisí oxidů dusíku (NOx). Díky tomu se řadí mezi nejekologičtější vyráběné dieselové motory. Hospodárným a ekologickým provozem se vyznačují také benzínové přeplňované motory TSI s výkonem 84 kW (116 k) nebo motory na zemní plyn TGI.