Nový SEAT Leon překvapí výrazným designem 15.1.2020

Již brzy se představí nová generace modelu SEAT Leon. Úspěšný model španělské značky na první pohled ohromí zcela novým designem, který si však stále zachovává svůj nezaměnitelný dynamický styl. Těšit se dle prvních zpráv můžeme na větší vnější rozměry, ladnější linie a výrazněji tvarovanou záď, jejíž část byla s předstihem zveřejněna.

Více prostoru

Připravovaný Leon je postaven na platformě MQB Evo, která designérům poskytla potřebnou variabilitu. Nabízet se bude stále jako hatchback s pětidveřovou karoserií a v praktické verzi Sportstourer, která spolehlivě zaujme místo rodinného vozu. Novinka také nabídne více prostoru.

„Náš tým navrhl pro zcela nový SEAT Leon odvážný a jednoduchý design, který vyzařuje odhodlání a sílu. Jednoduchost pramení z našeho přesvědčení, že většinu věcí lze vyjádřit pouhými několika liniemi. Odhodlání a síla patří mezi atributy, díky nimž jsou naše vozy rozpoznatelné a svůdné na první pohled,“říká Alejandro Mesonero-Romanos, šéfdesignér značky SEAT.

Přitažlivý design. Ještě lepší funkčnost.

Ve srovnání se současnou generací bude mít nový model výraznější řešení tvarů, které má zajistit ještě více elegance a na lakovaných plochách karoserie vytvořit zřetelné kontrasty světla a stínu. Zadní část se může pochlubit LED svítilnami po celé šířce karoserie. Osvětlení v kombinaci se spoilerem navozuje pocit rychlosti dokonce i u stojícího vozu.

Nový SEAT Leon byl kompletně navržen a vyvinut v komplexu značky SEAT ve španělském Martorellu, kde bude také vyráběn. Kromě jedinečného designu má patřit k nejbezpečnějším vozidlům ve své kategorii a velmi vyspělý bude i v oblasti digitalizace. V nabídce se objeví rovněž elektrifikované pohony. Čtvrtá generace modelu Leon bude představena světu již 28. ledna.