Nové Polo bude mít on-line světovou premiéru 22. dubna 2021 22.4.2021

Nový VW Polo

Bestseller prošel komplexní modernizací designu, techniky a nabídky výbav. ​​​​​​​První skica ukazuje světelný design na přídi nového modelu.

Praha – Polo je od roku 1975 pevnou součástí segmentu malých vozů a patří mezi úspěšné modely své třídy – a to nejen v Německu, ale i na mnoha dalších trzích celého světa. Volkswagen dosud prodal 18 milionů vozů Polo a s novým modelem Polo naváže na více než 45letou historii ikony mezi malými vozy. Nové Polo oslaví on-line světovou premiéru ve čtvrtek 22. dubna v 11 h.

Volkswagen vyráběl v průběhu desetiletí průkopnické, hospodárné, sportovní a někdy i nekonvenční verze modelu Polo, od sedanu v 70. letech přes legendární Polo Coupé G40, elegantní Cross Polo a ekologické Polo TGI1 s pohonem na zemní plyn až po sportovní Polo GTI2. Stejně jako u modelu Golf se značce Volkswagen podařilo v oblasti designu dosáhnout téměř nemožného: vytvořit malý vůz, který má elegantní a nadčasový design, a ve všech generacích jej nabízet v segmentu citlivém na cenu. Nová verze modelu Polo je pokračováním této evoluce. Skica, zobrazující novou osvětlenou lištu na masce chladiče mezi světlomety LED, je první ukázkou optimalizovaného designu.
 
Podrobné informace o novém modelu Polo budou zveřejněny zanedlouho v rámci jeho světové premiéry, která se uskuteční on-line tento čtvrtek, 22. dubna, od 11 h (odkaz). Již nyní je však jasné, že kromě designu prošla zásadní změnou také struktura nabídky. Výbava zahrnuje nové technologie, přístroje jsou ještě více digitalizovány a cestující mají díky rozsáhlejší konektivitě nepřetržité spojení s okolním světem. Úspěšný příběh modelu Polo tak může pokračovat.

Polo TGI – Spotřeba CNG v kg/100 km: město 4,2 – 4,1/mimo město 2,9 – 2,7/kombinovaná 3,4 – 3,3; kombinované emise CO2 v g/km: 93 – 89; třída hospodárnosti: A+
Polo GTI – Spotřeba paliva v l/100 km: město 7,7/mimo město 4,9/kombinovaná 5,9; kombinované emise CO2 v g/km: 134; třída hospodárnosti: C

Kontakty