Nová Škoda Karoq 2.12.2021

NOVÁ ŠKODA KAROQ - Modernizace úspěšného modelu

› Vylepšený designový jazyk značky ŠKODA přináší výraznější vzhled
› Užší přední světlomety jsou poprvé dostupné také s Matrix-LED technologií
› Vylepšené aerodynamické vlastnosti, nižší emise CO2
› Interiér využívá trvale udržitelné materiály a nabízí více komfortních prvků
› Úsporné motory generace Evo
› Moderní asistenční systémy a moderní infotainment

Mladá Boleslav, 30. listopadu 2021 – Čtyři roky po uvedení na trh prochází SUV ŠKODA KAROQ modernizací. V následujících letech je tak připraveno pokračovat ve svém úspěšném příběhu. Modernizovaná verze modelu KAROQ přináší vylepšený designový jazyk, trvale udržitelné materiály, nové technologie a úspornější motory nové generace Evo. V roce 2020 a v prvních šesti měsících roku 2021 byl KAROQ po modelu OCTAVIA celosvětově druhým nejdodávanějším vozem české automobilky.

Exteriér: Výraznější příď a nový design světel

› Širší, šestihranná maska chladiče a nový střešní spoiler lakovaný v barvě vozu
› Užší přední světlomety jsou poprvé dostupné také s Matrix-LED technologií
› Aerodynamická kola z lehké slitiny o průměru 17" až 19"

Mladá Boleslav, 30. listopadu 2021 – Modernizovaný KAROQ přináší vylepšený designový jazyk vozů SUV značky ŠKODA. Má výraznější vzhled, protáhlejší karoserii a vylepšené aerodynamické vlastnosti. Díky nové přídi a širší, šestihranné masce chladiče má nyní ŠKODA KAROQ robustnější vzhled. Přední světlomety, které jsou nyní užší než u předchůdce, mají nové uspořádání se čtyřokou tváří a jsou poprvé dostupné také v Matrix LED verzi. Užší jsou také zadní světla. Díky novému, prodlouženému střešnímu spoileru, vzduchovým clonám Air Curtain v předním nárazníku, aerodynamickým krytům palivové nádrže umístěným na podvozku a novým aerodynamickým kolům z lehké slitiny o průměru 17" až 19" se snížila hodnota součinitele odporu vzduchu o více než 9 % na cx 0,30. KAROQ se tak pyšní jednou z nejlepších hodnot ve své třídě.

“Modernizovaný KAROQ má nyní sebevědomější vzhled. Díky širší, šestihranné masce chladiče a novému přednímu nárazníku působí příď mohutnějším dojmem. Nové uspořádání užších LED předních světlometů se čtyřokou tváří mu dodává dynamičtější vzhled. Dynamický vzhled zádě podtrhuje nový design zadních světel. Nový střešní spoiler také opticky protahuje siluetu vozu.”

Interiér: Šetrnější k životnímu prostředí, vyšší úroveň komfortu

› Potah sedadel z recyklovaných veganských materiálů – ECO látky
 Ambientní LED osvětlení s rozšířenými funkcemi a elektricky ovládané sedadlo spolujezdce jsou dostupné na přání
› Nové dekorační lišty na přístrojové desce a ve výplni dveří

Mladá Boleslav, 30. listopadu 2021 – Interiér modernizovaného modelu KAROQ je nyní komfortnější a šetrnější k životnímu prostředí. Nová, na přání dostupná ECO látka je potah vyrobený z recyklovaných veganských materiálů. Ambientní LED osvětlení s rozšířenými funkcemi a nové dekorační lišty na přístrojové desce a ve výplni dveří dodávají interiéru svěží vzhled. Na přání je dostupné také elektricky ovládané sedadlo spolujezdce.

“Nové dekorační lišty a nové potahy sedadel dodávají interiéru vozu KAROQ výrazně modernější vzhled. Také má několik nových komfortních prvků. Velkou novinkou je nová ECO látka, která využívá veganské, částečně recyklované a recyklovatelné materiály. Potah sedadel je vyroben z recyklovaných PET lahví.”

Pohon: Motory generace Evo mají nižší spotřebu paliva a nižší emise

› Pět moderních motorů pokrývá výkonové spektrum od 81 kW (110 k) do 140 kW (190 k)
› 2,0 TSI je standardně vybaven pohonem všech kol, u motoru 2,0 TDI s výkonem 110 kW je pohon všech kol k dispozici na přání
› U motorů 1,5 TSI a 2,0 TDI lze volit mezi šestistupňovou manuální převodovkou nebo sedmistupňovou automatickou převodovkou DSG

Mladá Boleslav, 30. listopadu 2021 – Modernizovaná ŠKODA KAROQ nabízí pět moderních, úsporných motorů generace Evo koncernu Volkswagen, které pokrývají výkonové spektrum od 81 kW (110 k) do 140 kW (190 k). Benzinové motory pracují se vstřikovacími tlaky až 350 barů a jsou tak velmi úsporné. V rámci procesu Twin Dosing, který se objevuje u obou naftových motorů, jsou díky úpravám výfukových plynů emise oxidů dusíku (NOx) hluboko pod stanovenou normou. Motor 2,0 TSI o výkonu 140 kW (190 k) je určený výhradně pro model KAROQ SPORTLINE a je vybaven sedmistupňovou převodovkou DSG a pohonem všech kol. Motor 2,0 TDI o výkonu 110 kW je na přání k dispozici s pohonem všech kol a sedmistupňovou automatickou převodovkou DSG.

“U moderních motorů současné generace Evo jsme zvýšili účinnost a současně snížili emise CO2 a NOx. Naftové motory využívají velmi efektivní úpravu výfukových plynů v rámci procesu Twin Dosing. Nižší spotřebu benzinových motorů zajišťují mimo jiné vysoké vstřikovací tlaky. Současné motory mají také mnohem vyrovnanější průběh výkonu.”

Konektivita: Moderní infotainment a virtuální kokpit

› Dvě verze virtuálního kokpitu s displejem o velikosti 8" a 10,25"
› Tři druhy infotainmentu s dotykovým displejem s úhlopříčkou až 9,2"
› Stálé připojení k internetu, online služby ŠKODA Connect a aplikace infotainmentu

Mladá Boleslav, 30. listopadu 2021 – ŠKODA KAROQ nabízí moderní možnosti konektivity. Je vybaven infotainment systémy, které patří do třetí generace modulární platformy infotainmentu koncernu Volkswagen. Díky zabudované kartě eSIM je vůz vždy online. Aplikace infotainmentu zobrazují aktuální zprávy a informace o počasí nebo se starají o správu schůzek. V průběhu roku 2022 začne být KAROQ nabízen výhradně s virtuálním kokpitem. Součástí standardní výbavy bude virtuální kokpit mini s 8" displejem. Od výbavového stupně Style je na přání k dispozici virtuální kokpit s displejem o velikosti 10,25", který lze individuálně konfigurovat.

Infotainmenty Bolero, Amundsen a Columbus, které patří do třetí generace modulární platformy infotainmentu koncernu Volkswagen, nabízí digitální DAB tuner a jsou pomocí zabudované karty eSIM vždy online. Systémy Bolero a Amundsen mají dotykový displej o velikosti 8" a díky stálému připojení k internetu umožňují příjem web rádia. Systémy se ovládají na dotykovém displeji pomocí otočných ovladačů a tlačítek na volantu nebo pomocí digitální asistentky Laura. Ta je vybavena online podporou a rozumí pokynům v celkem 15 jazycích. Vrcholný systém Columbus má displej o velikosti 9,2". Mapové podklady a software systému se aktualizují „vzduchem“.

Bezpečnost: Až devět airbagů a mnoho asistenčních systémů

› Více komfortu přináší Automatické parkování, Asistent pro manévrování s přívěsem a Panoramatický kamerový systém
› V závislosti na dané verzi sdružuje Asistovaná jízda 2.0 v jednom paketu sedm, respektive osm asistenčních systémů
› Boční airbagy vzadu jsou v rámci paketu nabízeny na přání společně s vylepšenou verzí Proaktivní ochrany cestujících

Mladá Boleslav, 30. listopadu 2021 – Cestující ve voze ŠKODA KAROQ chrání vylepšené asistenční systémy a až devět airbagů. V závislosti na dané verzi sdružuje Asistovaná jízda 2.0 sedm, respektive osm asistenčních systémů, mezi které patří například Prediktivní tempomat, Adaptivní vedení v jízdním pruhu nebo vylepšená verze Rozpoznávání dopravních značek. Proaktivní ochrana cestujících, která je k dispozici na přání, reaguje již předem na hrozící náraz, aby minimalizovala následky případné nehody.

Cestující ve voze ŠKODA KAROQ chrání v případě nehody až devět airbagů. Součástí standardní výbavy jsou airbagy řidiče a spolujezdce, boční airbagy vpředu, hlavové airbagy a kolenní airbag řidiče. Boční airbagy vzadu jsou nabízeny na přání společně s Proaktivní ochranou cestujících v rámci paketu ochrana cestujících. Pokud senzory, které jsou nově umístěny také v zadní části vozu, zaznamenají nebezpečí nárazu nebo nouzové či panické brzdění, systém automaticky zavře otevřená okna nebo panoramatickou střechu, spustí varovná světla a předepne bezpečnostní pásy předních sedadel. V případě nárazu vůz na místě zastaví multikolizní brzda a zabrání tak dalšímu pohybu vozidla.