Nová CUPRA Leon se představí v silničních i závodních verzích 11.2.2020

Již brzy se ukáže nový model CUPRA Leon. 20 února značka CUPRA otevře svůj reprezentativní showroom CUPRA Garage a při této příležitosti zároveň představí silniční i závodní verze nové generace oblíbeného modelu Leon.

V případě závodních verzí se můžeme těšit na speciály CUPRA Leon Competition a CUPRA e-Racer.  Silniční verze modelu bude k dispozici v karosářských variantách hatchback a Sportstourer. Obě tyto varianty nabídnou vysoké kvality v oblasti designu, prostornosti, praktičnosti, jízdních vlastností a dynamiky. Poprvé bude sportovně zaměřená verze modelu Leon k dispozici kromě zážehového motoru také s vysokovýkonným externě nabíjitelným hybridním pohonem.

Nejvyšší ambice

Novinka bude prvním modelem Leon, který ponese logo značky CUPRA, a má všechny předpoklady k tomu, aby se stala nejlepším zástupcem této modelové řady, jaký se kdy vyráběl. Postará se o to nejen ohromující design ve spojení s výkonnými motory, které řidiče pohltí již po prvních metrech, ale zásluhu na tom mají také mimořádné jízdní vlastnosti, které ještě více zvýrazní sportovní charakter.

„Leon CUPRA je bestsellerem, aktuální generace bylo prodáno téměř 44 000 vozů. Představením nového modelu CUPRA Leon upevníme postavení značky CUPRA a tímto vozem s výrazným charakterem jí dodáme novou identitu. Nový model CUPRA Leon je králem Leonů,“říká Wayne Griffiths, předseda představenstva společnosti CUPRA.