Modelová řada Gold Wing nabídne technologii Android Auto 15.5.2020

Honda oznámila novinku, která potěší majitele mobilních telefonů s operačním systémem Android. Pro současnou modelovou řadu GL1800 Gold Wing byla integrována technologie Android Auto. Uživatelé telefonů se systémem Android tak budou moci propojit svůj telefon se systémem svého motocyklu a využívat služby dostupných aplikací, jako jsou mapy, telefonní hovory, přehrávání hudby nebo zasílání zpráv.

Android Auto je jednoduchý způsob, který umožňuje používání telefonu při jízdě na motocyklu. Zjednodušené rozhraní a hlasové ovládání Google Assistant snižuje míru rozptýlení jezdce, takže se může soustředit na jízdu a přitom například vyřídit neodkladný hovor. Aktualizace softwaru bude dostupná od poloviny června 2020.

Apple CarPlay je dostupný již od uvedení poslední generace modelu

Model GL1000 Gold Wing se objevil na severoamerickém trhu již v roce 1975 a tato řada se za více než čtyři desetiletí vyvinula ve vlajkovou loď motocyklové divize značky Honda. Jistě se sluší připomenout, že se v říjnu 2017, tehdy jako zcela nový model, Gold Wing stal prvním motocyklem na světě s integrovanou technologií Apple CarPlay. Zákazníci kladně přijali navigační funkce a další služby pro vybrané aplikace, a proto rozvoj v této oblasti nadále pokračuje.

Integrace technologií Apple CarPlay a Android Auto postupně čeká i další modely z nabídky japonského výrobce motocyklů. Na větší komfort a praktičnost svého motocyklu se tak v budoucnu může těšit mnoho jezdců, vyznávajících značku Honda a moderní technologie, na celém světě.