MirrorLink 19.9.2016

V dnešní době můžete sdílet nejen příspěvky na sociálních sítích, ale využíváme často aplikací pro sport, kde si daný výkon můžeme sdílet mezi přáteli. Ve sdílení a celkově v mobilní konektivitě je velký potenciál, a tak nesmí zaspat ani automobilky. V koncernu VW se objevil systém MirrorLink někdy na podzim v roce 2014 a od té doby se dočkal mnoha vylepšení.

Propojení auta s telefonem je možné, systém ale nepodporuje mobilní telefony Apple. Respektive Apple nepodporuje systém MirrorLink. Ve vozech se ale postupem času objevil systém CarPlay, který je vyvinutý přímo pro Apple, a tak ani majitelé jablečných výrobků nepřijdou zkrátka, jelikož se jedná o systém s podobnou funkčností.

Na co MirrorLink je?

Po připojení chytrého telefonu přes USB můžete na dotykovém displeji vozidla ovládat aplikace, které jsou ve vašem telefonu. Jde o aplikace, které musí být pro rozhraní MirrorLink certifikovány. V základních aplikacích najdete například navigační systém Sygic Car, aplikaci Palivo nebo Parkopedii, ve které najdete parkovací místo podle vaší aktuální pozice.