Velikonoční otevírací doba: od 29. 3. do 1. 4. 2024 ZAVŘENO. 

Leon ST Cupra R bude ještě výkonnější 22.11.2017

V současnosti SEAT nabízí Leon ST Cupra s výkonem rovných 300 koní a stejně je tomu i u provedení hatchback. Hatchback tedy dostal v limitované edici, kterou španělská automobilka ukázala v září na autosalonu ve Frankfurtu, ještě o 10 koní více, vzhledem k výrobě pouhých 799 kusů však jde o velmi nedostatkové zboží. Všech 310 koní u modelu Leon Cupra R z limitované edice pohání přední kola, zatímco u "běžné" verze je možnost volby pohonu všech kol.

Výkonné rodinné kombi

Dočkat bychom se ovšem měli Leonu ST Cupra R, tedy ještě výkonnější verze praktického rodinného kombi. Čtyřválcový motor s turbodmychadlem má dodávat výkon 335 koní, spojený má být s automatickou převodovkou DSG a poháněna by měla být výhradně všechna čtyři kola.

Ještě lepší...

Vedoucí prodeje a marketingu značky SEAT Wayne Griffiths o projektu prozradil, že prototyp této ostré varianty Leonu již existuje. Dále také řekl, že prototyp kromě výkonnějšího motoru dostal také výfukový systém od společnosti ABT a dvacetipalcová kola z lehkých slitin. Vůz je lakován v černé barvě a exteriér vkusně doplňují měděné detaily, podobně jako u hatchbacku Leon Cupra R z limitované edice. V interiéru se pak dočkáme řady dalších změn, například propracovanějšího audiosystému.

Wayne Griffiths vylepšenému Leonu ST Cupra opravdu věří a nebojí se ani srovnání s konkurencí nabízející sportovně laděné vozy vyšší střední třídy. Je si také jistý tím, že zákazníci vyšší výkon a skvělé jízdní vlastnosti náležitě ocení. Skvělou zpávou určitě je, že Leon ST Cupra R by se měl v nabídkách prodejců objevit již v průběhu příštího roku.