Krampusáci míří do Klatov 8.11.2022

Největší pekelná show na západě Čech se chystá v sobotu 3. prosince v Autocentru Šmucler v Klatovech. Na KRAMPUSlauf dorazí desítky děsivých Krampusáků z rakouských Alp. Zábavné a zároveň pekelné odpoledne začíná v 15:00 hodin v areálu bývalého Auto Nejdl v Klatovech.

Čtvrtý ročník KRAMPUSLaufu zahájí v 16:00 hodin koncert Revivalu Tří sester, se svoji laserovou show vystoupí Pyroterra a těsně před příchodem Krampusáků správnou pekelnou atmosféru přinesou Ohniví kejklíři. Samotný KRAMPUSlauf vypukne v 17:30 hodin.

Aby byla zachována tradice a správná předvánoční atmosféra, nebude chybět Mikuláš s andělem, aby mohli hodné děti před pekelníky ochránit.

                                                                                 Vstupenky v předprodeji zde:

                                                                                             Vstupenky          

                                                                           Dospělí 150 Kč    |     Děti 100 Kč     |     Děti do 100cm ZDARMA

                                                                                Událost na Facebooku          

Něco k historii KRAMPUSlauf

Tradice s názvem KRAMPUSlauf pochází zejména z alpských oblastí Tyrolska a Salzburska, ale také například ze severní Itálie. Každý pekelník si dává záležet na své masce a často jsou takové masky ručně zhotovené, s mohutnými rohy, vyrobené ze dřeva, laminátu, kůže nebo kožešin. Každá maska je originál a bývají děděny z otce na syna, a jsou tedy pečlivě opatrovány. Někteří čerti s sebou navíc nosí nůše na nezbedné děti....


                                                               Koukněte se jak to probíhalo v loňském roce