Karoq získal ocenění Zlatý volant 8.11.2017

Nové SUV od mladoboleslavské automobilky Škoda Karoq získalo prestižní ocenění Zlatý volant. Toto ocenění udělují automobilový časopis Auto Bild společně s nedělníkem Bild am Sonntag. Karoq se díky hlasování, kterého se účastnili čtenáři z více než 20 zemí, dostal do finále kategorie „malá SUV“. Ve finále spolu soupeřily čtyři vozy a o vítězi po náročných zkušebních jízdách rozhodla odborná hlasovací porota, která zvolila právě model Karoq jako vítěze.

Člen představenstva automobilky Škoda zodpovídající za technický vývoj Christian Strube o Karoqu říká: „S vozem Karoq, který v mnoha oblastech nastavuje laťku, důsledně pokračujeme v naší úspěšné SUV ofenzívě. Mám radost, že i nejmladší člen naší modelové palety se těší tak dobrému přijetí. Výsledek ankety Zlatý volant dokládá, že Škoda Karoq momentálně představuje ve třídě kompaktních SUV nejatraktivnější nabídku.“

Zlatý volant patří k nejprestižnějším ocenění v Evropě, a proto je vítězství v této soutěži velký úspěch. Letos se hlasovalo pro celkem 42 automobilů, které byly rozděleny do kategorií malé a kompaktní vozy, malá SUV, velká SUV, střední a vyšší třída a sportovní vozy.

Uspěl proti početné konkurenci

Třída malá SUV, do které byl Karoq zařazen, byla nabitá konkurenty, v této kategorii se objevilo hned 13 vozů ze všech nominovaných. Zkušební jízdy finalistů probíhaly v severoitalském Baloccu, kde si finalisty vyzkoušelo 53 členů odborné poroty složené ze závodních jezdců, techniků, designérů a šéfredaktorů automobilových časopisů.

Karoq porotce přesvědčil především díky komfortu a prostornosti, kterou nabízí. Body si vysloužil také za konektivitu díky modernímu informačnímu systému, jenž se ovládá přes dotykový displej umístěný na středovém panelu. Karoq navíc může být vybaven digitálním přístrojovým štítem, ten si řidič může přizpůsobit přesně podle svých potřeb. Skvělý dojem udělal také projev motoru v kombinaci s pečlivě nastaveným podvozkem.