Karoq se bude vyrábět také v Mladé Boleslavi 11.9.2017

Škoda Karoq se ještě ani neprodává a již je o ni zájem tak velký, že ji výrobní závod Škody v Kvasinách nestíhá vyrábět. Proto se Karoq, který je nástupcem modelu Yeti, bude vyrábět také v Mladé Boleslavi. V Kvasinách výroba začala na základě objednávek již koncem července, zahájení prodeje je plánované na podzim letošního roku. I přesto, že se zatím neprodává, se s 216 prodanými kusy za srpen již zařadil na páté místo nejprodávanějších SUV na tuzemském trhu.

Vysoká poptávka po SUV

Mladoboleslavská automobilka v Kvasinách nestíhá vyrábět již delší dobu, především vzhledem k vysoké poptávce. Může za to však také nedostatek pracovníků, které je na trhu práce v současné době velmi těžké sehnat. V tomto výrobním závodě se vyrábí i Ateca od španělské automobilky SEAT, která má s Karoqem společný základ a použitou techniku. Ta se rovněž potýká s nedostatečnou výrobní kapacitou.

Vedoucí výroby automobilky  Škoda Marek Jancák k rozšíření výroby do dalšího závodu řekl:  „Těší nás, že nový vůz Škoda Karoq se zákazníkům líbí. Jeho výroba v Kvasinách se již úspěšně rozběhla. Pro úplné uspokojení vysoké poptávky tak najde Karoq svůj druhý domov v Mladé Boleslavi po boku dalšího dlouhodobě úspěšného modelu Octavia."

Dlouhé čekací lhůty

Již od počátku výroby jsou na SUV Ateca dlouhé čekací lhůty, které při aktuální objednávce nového vozu činí celý rok. Když se v roce 2014 rozhodlo o výrobě tohoto modelu v České republice, bylo vedení Škody velice spokojené a plánovalo rozšíření továrny v Kvasinách a přijetí několika set nových zaměstnanců. I přes velkou snahu je však poptávka po vozech, které se zde vyrábějí, tedy modelech Karoq, Kodiaq, Superb a Ateca, tak velká, že se nedaří trh zcela uspokojit.

Příprava výrobních prostor pro výrobu Karoqu v Mladé Boleslavi proběhla během celozávodní dovolené, kterou zaměstnanci měli v červenci. Karoq se bude vyrábět na místě, kde doposud probíhala výroba modelu Rapid, ten se nyní bude montovat na výrobní lince společně s vozy Rapid Spaceback a Fabia.