Jízda za vánočním stromkem 12.12.2022

Jaký máte tlak v pravé přední pneumatice? Tak zněla jedna z otázek automobilové soutěže „Jízda za vánočním stromkem“, do které se letos zapojilo Autocentrum Šmucler v Plzni. Více než tři desítky posádek složených z řidiče a maximálně dvou dětí měly za úkol projet určená stanoviště v Plzni a okolí a splnit soutěžní úkoly týkající se dopravní výchovy.

Autocentrum Šmucler bylo jednou z prvních zastávek celé jízdy, která začínala v TJ Sokol Nová Hospoda. Řidiči soutěžního vozu byl dotázán na tlak v pneumatikách a pak mechanici jeho odpověď ověřili přeměřením. Většina soutěžících na otázku neuměla vůbec odpovědět a když už zazněly nějaké tipy, tak byly hodně odlišné od naměřené hodnoty. Děti ve vozidle měly úkol o něco snazší, musely vyjmenovat všechny automobilové značky, které Autocentrum Šmucler v Plzni prodává. Tady byly téměř všechny odpovědi správné a do hodnocení se tak mohly zapsat plusové body.

„Cílem soutěže je ověřit znalosti dětí získané v dopravní výchově v běžném silničním provozu, a především pobavit zúčastněné soutěžící,“ říká Vladimír Rajnoch z plzeňského autoklubu a dodává, že jízda za vánočním stromkem se letos uskutečnila již po 39. a odměnou na závěr pro všechny posádky byl jako každý rok poukaz v hodnotě 300 korun na odběr vánočního stromku dle vlastního výběru v plzeňském zahradnictví. 

Akci pořádal Auto Klub Plzeň v AČR ve spolupráci s BESIP a MO Plzeň 3.