Je to rebel. DarkRebel 8.9.2023

CUPRA DarkRebel

Elektrický sportovní automobil CUPRA DarkRebel posouvá hranice designu i sportovních výkonů. Jedná se o první vůz kompletně vytvořený pomocí interaktivního hyper konfigurátoru CUPRA a překlopený do reálné fyzické podoby.

Design navrhlo přes 270 tisíc konfigurací členů Kmene CUPRA včetně ambasadorů značky, mezi které patří například hráči fotbalového klubu FC Barcelona. Data, která všichni nahráli do virtuálního konfigurátoru, byla využita pro finalizaci modelu CUPRA DarkRebel. K odhalení této energické novinky došlo tento týden na veletrhu IAA Mobility v Mnichově.

Výsledkem studie je dvoumístný sportovní elektromobil s karoserií typu shooting brake, která zrcadlí vášeň a revoluční přístup značky CUPRA. Nová studie zaujme mimo jiné tajemnou barvou karoserie připomínající kapalnou rtuť i zvýšenou pozorností vůči udržitelnosti.

Významným designovým prvkem u modelu CUPRA DarkRebel je osvětlení, které se stává pravým základem estetiky vozu. Inspirace vychází již od světelného loga, ukazující, jak světlo může podtrhnout barvy a materiály v digitálním vykreslení tvarů. Radikálně ostrý vzhled přední části vozu se stává ještě výraznějším díky ikonickému trojúhelníkovému motivu světelného designu, který vystupuje z karoserie. Základem tohoto konceptu osvětlení je dekompozice loga značky CUPRA na tři trojúhelníky, které slouží jako světla pro denní provoz.

Šéfdesigner značky CUPRA, Jorge Díez, uvádí: „DarkRebel je vrcholným vyjádřením DNA naší značky CUPRA, ale nyní bez jakýchkoli limitů. Je to vůz s jasnou misí: posílit naše emoce.“

DarkRebel je skutečný rebel s vizí dokázat, že budoucí elektromobily mohou být sportovní, sexy a pulsující emocemi.

Nekonvenční značka CUPRA kombinuje elektrifikaci a sportovní výkony. Každý nově uvedený model s vyzývavým a originálním designem je novým milníkem, který definuje charakter značky. Inovativní pojetí vozů značky CUPRA inspiruje svět a síla této značky razantně nabývá na síle. Jen v průběhu tohoto roku dodala CUPRA zákazníkům již 150 000 vozů.

Přijďte na pobočky Autocentra Šmucler a přesvědčte se o sportovní eleganci značky CUPRA na vlastní oči.

CUPRA kontakty

Jakub Blažek vedoucí nových vozů SEAT/CUPRA

Michal Černý prodejce nových vozů SEAT/CUPRA

Eva Kratochvílová prodejce nových vozů SEAT/CUPRA