Jak bude vypadat interiér Škody Vision RS? 7.9.2018

Díky studii Škoda Vision RS se můžeme podívat na to, jak by mohly vypadat modely s přívlastkem RS možná již za několik let. Náčrtek interiéru této studie zveřejnila automobilka Škoda ještě před jejím oficiálním představením na autosalonu v Paříži. Designové návrhy budoucích modelů Škoda vznikají v mladoboleslavské Česaně a v secesní budově na Masarykově nábřeží v Praze.

Interiér na první pohled zaujme svou jednoduchostí a prostorností, lehká sportovní sedadla s výrazným bočním vedením pak nepochybně nabízí skvělou oporu těla nejen v zatáčkách. V karbonovém středovém panelu je po vzoru soutěžních vozů prostorový rám s integrovaným systémem řazení automatické převodovky DSG shift-by-wire. Karbon je použit také na dekoračních lištách, výplních dveří a skořepinách sedadel.

Palubní deska budoucnosti

Palubní deska s karbonovými prvky připomíná konturu kapoty motoru. Dekor na palubní desce se skládá z ručně broušeného křišťálu. Kombinace karbonu s křišťálem přináší do interiéru neochvějnou dávku luxusu, který nabízí ty nejluxusnější vozy vůbec. Na přístrojové desce uvidíte speciální animace s deignem RS a celá přístrojová deska je osvětlena tak, aby barevně ladila s dotykovou obrazovkou infotainmentu.

Pohon i použité materiály jsou šetrné k životnímu prostředí. Použitá karbonová vlákna jsou ze stoprocentně recyklovaného polyesteru a sedadla jsou potaženy veganskou alcantarou.

Lze předpokládat, že konečné sériové provedení se bude od studie Vision RS lišit, ať již vzhledem nebo použitými materiály. Škoda však podobné „Vision koncepty” v posledních letech dotáhla až do konce a sériový vůz se vždy výrazně podobal dříve zveřejněné studii. Ze studie Vision D tak vznikl model Rapid, Vision C se proměnila v Superb třetí generace a z Vision S se po několika drobných úpravách stal majestátní Kodiaq.