Honda Monkey je zpět a prodávat se bude i v Evropě 2.5.2018

V nabídce Hondy se objeví legendární malý motocykl s názvem Monkey a prodávat se bude po boku moderního nástupce MSX125. Design nové Hondy Monkey vychází z jeho předchůdců, první verze tohoto modelu se objevila již v roce 1961. Oproti svým předchůdcům však novinka technologicky vyspěla a nabízí tak až překvapivě pohodlnou a svižnou jízdu.

Staromódní vzhled

Základem moderní Hondy Monkey je ocelový trubkový rám s rozvorem 1155 mm a dvanáctipalcová kola. Velké měkké sedlo je ve výšce 775 mm. Díky výrazným vysokým řídítkům nabízí pohodlnou jízdní pozici a spoolečně s děrovaným krytem výfuku odkazuje na své předchůdce. Zaujmou i chromované blatníky nebo nádrž, která je až na spodní část lakována v barvě rámu. Na nádrži se pak objevuje historické logo Hondy. O moderní nádech se zasloužily LED světla a blinkry a LCD displej.

Prvotřídní komponenty, nízká spotřeba

Neobvykle působí přední obrácená vidlice, kterou je vybaven rovněž model MSX125. Zadní kolo je odpruženo pomocí dvou tlumičů se zdvihem 104 mm, světlá výška má hodnotu 160 mm. Hmotnost Monkey je pouhých 107 kilogramů a průměr otáčení je snových 1,9 metru. O zastavení se starají kotoučové brzdy, přední kotouč má průměr 220 mm a zadní 190 mm. Samozřejmostí je i výbava povinným ABS.

Vzduchem chlazený jednoválcový motor se dvěma ventily je umístěn válcem směrem vpřed a má objem 125 ccm. Motor je vybaven vstřikováním a dosahuje maximálního výkonu 9,4 koně (7 kW). Maximální točivý moment činí 11 Nm v 5250 ot./min a na zadní kolo je přenášen pomocí čtyřstupňové manuální převodovky. Honda Monkey má mít spotřebu pouze 1,5 l/100 km, takže i s nádrží o objemu 5,6 litru by tak mohla na jedno natankování ujet přes 350 kilometrů.

K dostání ve třech barvách

Monkey bude k dostání ve třech barevných verzích - žluté, červené a černé. Všechny verze mají bíly pruh ve spodní části nádrže. Cena pro český trh zatím nebyla stanovena. Pravděpodobně se ale nebude příliš lišit od modelu MSX125, který se prodává za 89 900 Kč.