Festival vína Klatovy 2023 20.6.2023

V sobotu 17. června se klatovské Mercandinovy sady proměnily v malý ráj pro milovníky vína, kteří si přišli vychutnat nejlepší vzorky z českých i moravských vinic. 3. ročník Festivalu vína oslnil návštěvníky skvělou atmosférou a bohatým programem.

Festival nabídl svým návštěvníkům degustaci vín z deseti vinařství. Klatovský spolek vinařů na akci každoročně zve menší vinařství s rodinnou tradicí za účelem popularizace oboru vinařství a vinohradnictví mezi širší veřejnost. Letos informace o odrůdách na festivalu poskytoval i renomovaný someliér.

Rozsáhlé prostory parku a prostředí kolonády tvoří ideální zázemí pro pořádání společenských a gastro akcí. Vinný festival tak příhodně doprovodily tóny cimbálové muziky, folklórní soubor, tanečníci a večer i jazz-rocková kapela. Na celé odpoledne byly pro děti zajištěny animační programy, výtvarný koutek a malování na obličej.
Program na sobotní odpoledne byl tedy jasný – kdo chtěl vyrazit za kulturou, měl možnost, vstup na akci byl zdarma. Degustace vín byla podmíněna zakoupením festivalové skleničky z letošní limitované edice. Nouze nebyla ani o tradiční kvalitní občerstvení, které mělo letos i jednu zajímavou obměnu v podobě šnečích specialit.

Autocentrum Šmucler jako generální partner festivalu na místě vystavovalo dva vozy - elektronický Hyundai IONIQ a Citroen C4 X. K prvnímu zmíněnému vozu potom probíhaly soutěže o zajímavé výhry.

Pro účast v první soutěži se stačilo vyfotit v připraveném fotorámu, fotku vložit na svůj instagramový účet a označit nás hashtagem #Festivalvina. V druhé soutěži měli návštěvníci odhadnout dojezdovou vzdálenost IONIQu (počet kilometrů) při celodenním napájení baterie. A víte, kolik to je? 438 kilometrů! Všichni tipující navíc dostali popcorn do speciálního kornoutu.

Tento ročník zanechal v srdcích všech návštěvníků a milovníků vína nezapomenutelné vzpomínky a my už se teď těšíme na festival v příštím roce.

Fotogalerii naleznete na stránkách pořadatele www.ktfv.cz.