CUPRA zvyšuje počet nabízených motorů a rozšiřuje výbavu 7.9.2022

CUPRA rozšiřuje nabídku „Krále Leonů“ novými motory. Zákazníci se tak mohou těšit na ještě výhodnější poměr cena/výkon a vyšší úroveň sofistikovanosti. Modelová řada CUPRA Leon je nově nabízena s ještě atraktivnější paletou motorů. Karosářské varianty 5D a Sportstourer je možné poprvé objednávat ve spojení se zážehovými motory 1.5 TSI 110 kW s manuální 6st. převodovkou nebo mild-hybridním 1.5 eTSI 110 kW DSG a 2.0 TSI 140 kW DSG (bude dostupná později). 

  • Značka CUPRA rozšiřuje paletu motorů pro model Leon, aby zákazníkům poskytovala ještě širší výběr a výhodnější poměr cena/výkon.
  • Nové zážehové motory budou nabízeny ve výkonových variantách 110 kW (150 k) nebo 140 kW (190 k) – nabídka pohonů se tak bude téměř kompletně shodovat s modelovou řadou CUPRA Formentor.
  • Modelová řada CUPRA Leon je nově nabízena s ještě atraktivnější paletou motorů. Karosářské varianty 5D a Sportstourer je možné poprvé objednávat ve spojení se zážehovými motory 1.5 TSI 110 kW s manuální 6st. převodovkou nebo mild-hybridním 1.5 eTSI 110 kW DSG a 2.0 TSI 140 kW DSG (bude dostupná později).

Novinky v rodině CUPRA Leon se neomezují pouze na škálu nabízených motorů. S větším počtem poháněcích jednotek byla optimalizována také úroveň výbavy. Nově je nabídka rozdělena do výbavových linií CUPRA, kde budou nabízeny motorizace s výkonem do 190 koní a výše stojí výbavová linie CUPRA VZ s motorizacemi poskytující výkon nad 190 koní. CUPRA Leon díky tomu nabídne ještě výhodnější poměr cena/výkon ve spojení s vyšší sofistikovaností.

Sériová výbava modelu CUPRA Leon s novými motorizacemi bude zahrnovat přední Full-LED světlomety, specifické CUPRA nárazníky, zadní difuzor v barvě karoserie a 18“ kola z lehké slitiny ve stříbrném odstínu.

V interiéru bude mít CUPRA Leon vyhřívaná sportovní sedadla CUPRA Sharp čalouněná tkaninou. Na přání si mohou zákazníci místo nich objednat skořepinová sedadla CUPRA čalouněná kůží, kterou doplní obšitá přístrojová deska. A to vše s výběrem barev modrá Petrol nebo černá Soul.

Samozřejmostí pro modelovou řadu CUPRA Leon je nejvyspělejší úroveň konektivity, která je standardně dostupná prostřednictvím rozhraní CUPRA CONNECT a Full Link s bezdrátovým připojením aplikací Apple CarPlay a Android Auto. Ovládání systémů usnadní centrální infotainment s 10“ nebo 12“ obrazovkou s vysokým rozlišením a hlasovým ovládáním v hovorovém jazyce.

Pro ještě vyšší míru sofistikovanosti a individualizace vozů jsou pro zákazníky k dispozici designové pakety s exkluzivní výbavou v podobě 18“ kol z lehkých slitin v odstínu mědi, prodloužený střešní spojler lakovaný v odstínu černé Midnight a vnější aerodynamické prahové lišty v odstínu Dark Aluminium (pouze 2.0 TSI
140 kW). Uvnitř dotváří zvýšený estetický dojem sportovní pedály z tmavého broušeného hliníku a černá látka čalounění stropu.

Akční pakety Technology, dostupné pro nové motorizace obou karosářských verzí, ještě dále posouvají vynikající poměr cena/výkon nových variant v nabídce modelové řady CUPRA Leon. Balíček výbavy kombinuje sofistikované prvky jako top ambientní osvětlení v celé šíři přístrojové desky s důmyslně integrovanými bezpečnostními systémy a vyspělé komfortní prvky v podobě navigačního systému s 12“ obrazovkou a rozšířenými službami CUPRA CONNECT. To vše s atraktivním zvýhodněním 17 900 Kč.

Základní cena modelu CUPRA Leon 5D začíná na 779 900 Kč, verze Sportstourer startuje na 799 900 Kč s 1.5 TSI 110 kW a manuální převodovkou. Varianta Sportstourer bude dostupná později.

První vozy budou u prodejců již v říjnu 2022.

Nové motorizace je možné objednat a stávající výkonné můžete mít hned ⬇️

Kontakty

Jakub Blažek vedoucí nových vozů SEAT/CUPRA

Michal Černý prodejce nových vozů SEAT/CUPRA