CUPRA odhaluje svou vizi automobilu budoucnosti 25.7.2019

CUPRA ukázala svou představu automobilu budoucnosti v podobě futuristického koncepčního elektromobilu, jehož silueta kombinuje tvar čtyřdveřového crossoveru s mohutností velkého SUV a elegancí sportovního kupé. Jedná se o první model CUPRA s výhradně elektrickým motorem určeným pro silniční provoz. Koncept je charakterizován emocionálním designem s přitažlivými proporcemi a křivkami.

Dává najevo svou dynamiku

Přední část sice není na fotografii vidět, ale podle tiskové zprávy „harmonicky propojuje vytříbenou estetiku se sportovním charakterem.” Všechny otvory, které jsou na přídi umístěny, mají za úkol díky propracované aerodynamice prodloužit dojezd vozu. Logo značky je na přední masce umístěné blízko k zemi a je osvětlené, což zvýrazňuje jedinečný charakter tohoto elektromobilu.

V zadní části pochopitelně chybí koncovky výfukové soustavy. Nachází se zde difuzor, který zlepšuje aerodynamiku a také je to jeden z mnoha prvků zvýrazňujících sportovní ambice vozu. Nejpatrnějším prvkem na zveřejněné fotografii jsou zadní svítilny umístěné po celé šířce konceptu s osvětleným logem značky CUPRA ve středu.

Světová premiéra již brzy

Koncept elektromobilu budoucnosti v podání značky CUPRA se veřejnosti představí na letošním mezinárodním autosalonu IAA ve Frankfurtu na Mohanem, který se koná v termínu od 12. září do 22. září.