CUPRA Formentor ze všech úhlů 17.7.2020

Značka CUPRA ukázala detailní záběry modelu Formentor ze všech možných stran a úhlů, takže si už konečně lze udělat zcela jasnou představu o tom, jak bude vůz vypadat. Díky 360° videu (na konci článku) už není skryto žádné tajemství, týkající se vzhledu. Exteriér i interiér vypadají opravdu působivě. Formentor dorazí na trh ještě v letošním roce, takže již brzy si ho bude možné prohlédnout i naživo.

„Formentor je prvním modelem navrženým exkluzivně pro značku CUPRA. Je dalším velkým krokem v rozšiřování portfolia značky CUPRA, značí novou fázi jejího vývoje a otevírá jí bránu k novým skupinám zákazníků,“říká Antonino Labate, ředitel pro strategii, obchodní rozvoj a provozní činnosti ve společnosti CUPRA.

Neobyčejně přitažlivý design

CUPRA Formentor má délku 4450 mm, na šířku měří 1839 mm a výška činí 1511 mm. Při pohledu zepředu na první pohled zaujme agresivní maska chladiče s hranatými LED světlomety, pod kterými jsou umístěny doplňkové kruhové světlomety. Výrazným prvkem je také sportovně tvarovaný přední nárazník s otvory pro přívod vzduchu, který umocňuje charakter vozu.

Zadní části dominuje LED osvětlení coast-to-coast, jež propojuje koncové svítilny. Nepřehlédnutelný je rovněž integrovaný difuzor se čtyřmi koncovkami výfukové soustavy. V rámci sériové výbavy Formentor stojí na 19" kolech z lehké slitiny s detaily v barvě mědi. Rovněž 18" brzdy Brembo jsou barevně sladěny měděnou povrchovou úpravou.

Sportovní interiér

Výbava v interiéru odpovídá ambicím modelu. Součástí standardní výbavy proto jsou anatomická sportovní sedadla, 12" dotykový displej s navigačním systémem, přístrojová deska v modré barvě Petrol s dvojitým prošíváním v odstínu mědi a sportovní volant s integrovanými tlačítky včetně tlačítka jízdního režimu CUPRA.

Nechte se unést sportovními výkony

CUPRA Formentor bude připravena to pořádně rozjet.  V nabídce pohonů se objeví zážehová jednotka s výkonem 310 koní a v roce 2021 přibude externě nabíjitelná verze s celkovým výkonem hybridní soustavy 245 koní a dojezdem přibližně 50 kilometrů v čistě elektrickém režimu. Standardem bude sedmistupňová převodovka DSG a pohon všech kol 4Drive.

„Formentor je na svou velikost neuvěřitelně agilní. Naši technici odvedli hodně práce na nastavení všech elektronických systémů vozidla včetně asistenčních funkcí. Výsledkem je ještě silnější sportovní charakter, který byl pro nás vždy na prvním místě,“ oceňuje schopnosti vozu Jordi Gené, jezdec značky CUPRA, který pomáhá s vývojem zkušebními jízdami s prototypy.