Velikonoční otevírací doba: od 29. 3. do 1. 4. 2024 ZAVŘENO. 

CUPRA Formentor VZ5 25.1.2022

Díky nedávnému uvedení modelu CUPRA Formentor dostali hledači adrenalinu, vysokých výkonů a sportovní vynalézavosti možnost vyzkoušet náš první jedinečný model. Automobil, který byl exkluzivně navržen tak, aby ztělesňoval naši víru v inovace posouvající hranice. S tímto základním principem, který je uprostřed všeho, co CUPRA tvoří, bylo jen otázkou času, než se posuneme ještě dál. Výsledek? CUPRA Formentor VZ5.

Část jeho názvu pochází ze španělského slova "Veloz" (= rychlost). Přidáním "5" vyjadřujeme vztah k vyspělému pětiválcovému motoru, který jej pohání. CUPRA Formentor VZ5 ukazuje současné možnosti výkonu a designu moderního vozu a nabízí plný rozsah schopností pro sportovní jízdu. VZ5 je dosud nejprogresivnější vyjádření čistého výkonu a exkluzivity, ztělesňující hodnoty značky CUPRA.

CO JE FUNKČNÍ, MŮŽE BÝT I KRÁSNÉ.

Pozoruhodný design přichází v podobě uhlíkových vláken snižujících hmotnost, pro ještě lepší ovladatelnost. Matné černé detaily zdůrazňují důmyslně tvarovanou karoserii.

CUPRA Formentor VZ5 pohání kupředu 20" kola z lehkých slitin v odstínu mědi, která demonstrují propracovanost celého vozu. Exteriér modelu VZ5 je konstruován pro rychlost a je decentně doplněn detaily z karbonových vláken. Tento jedinečný CUPRA podpis naleznete jak na bočních spoilerech, tak na zadní straně difuzoru. Ten doplňuje logo VZ5: exkluzivní detail, který je k dispozici pouze u modelu VZ5. S přepracovanými robustními nárazníky, dvojitou koncovkou výfuku a speciální barvou Taiga šedá nabízí model VZ5 jedinečnou estetiku v exkluzivní limitované edici.

Uvnitř najdete zcela nová sedadla CUPBucket z umělecky propracované kůže pro vynikající oporu těla a pohodlí bez kompromisu, spolu s 10,25" digitálním kokpitem, který zobrazí všechny důležité údaje o jízdě přímo do vašeho zorného pole. A pokud jde o technologie a konektivitu, můžete si užít vzdálený přístup odkudkoli s aplikací CUPRA CONNECT. Navigace a další média vám budou také přímo na očích, díky 12" displeji s vysokým rozlišením, přizpůsobenému pro snadné ovládání řidičem.

INOVATIVNÍ TECHNOLOGIE

Spolu s bohatou paletou technologií, schopností k vysokým výkonům a jedinečným designem jsou pomyslnou třešničkou na dortu VZ5 jeho moderní, částečně autonomní, asistenční systémy.

Skloubením vysokooktanového bohatství a nezastavitelného výkonu benzínového hnacího ústrojí s nejnovějšími a nejinovativnějšími technologiemi a bezpečnostními prvky, je VZ5 skrytou perlou v dnešním automobilovém světě. Například Travel Assist nabízí pokročilou bezpečnost řidiče, která vás udrží v jízdním pruhu a neustále vás chrání na cestách. Parkovací asistent vás zase potěší na začátku i konci vaší cesty tím, že vám usnadní stresující parkování na těžko dostupných místech a může zabránit i zbytečným oděrkám od těch, co vaše auto ještě tolik neznají.

 

CUPRA Formentor VZ5, chlouba z dílny CUPRA, je něco, co je nutné zažít, než budete moci plně posoudit rozsah jejího ničím neohraničeného potenciálu. Jedná se o ultimátní definici výkonu moderního vozu se spalovacím motorem: je to pocta "petrolheadům" po celém světě, lačnícím po vysokých výkonech. A díky limitované produkci je zaručena i jeho trvalá a dlouhověká exkluzivita.

Co tedy můžete očekávat od VZ5? Nejvýkonnější CUPRA, kterou jsme kdy vyrobili, má dynamický 2,5litrový 5válcový motor, který poskytuje neuvěřitelných 390 koní a vytváří nejatraktivnější a nejúžasnější projev motoru ve své třídě. Dosáhne 100 km/h za pouhé 4,2 sekundy a dosahuje maximální rychlosti 250 km/h. Navíc je dodáván s revoluční dvouspojkovou převodovkou pro plynulejší a rychlejší řazení a technologií 4Drive, která nabízí reakční přilnavost a hbitost za každé situace.

 

Další přizpůsobení zážitku z jízdy přichází ve formě výběru režimu. Díky široké škále konfigurovatelných režimů vám umožní převzít větší kontrolu nad odpružením, řízením a odezvou na plyn. To vše je adekvátně a výmluvně doplněno brzdami AKEBONO o průměru 375 mm pro vynikající brzdnou sílu, díky čemuž je VZ5 tou opravdovou volbou pro nadšence.

Neváhejte kontaktovat naše prodejce:

Jakub Blažek vedoucí nových vozů SEAT/CUPRA

Michal Černý prodejce nových vozů SEAT/CUPRA