CUPRA Born se představí v nekonvenční digitální světové premiéře 25. května 20.5.2021

CUPRA Born

CUPRA již brzy představí nový model CUPRA Born, který bude svou nevšední kombinací sportovních výkonů a elektrifikace na trhu opravdovou výzvou.

Jedná se o první 100% elektromobil značky, který nabídne atraktivní design a elektrizující výkony. Tento nový model Born poslouží značce CUPRA k expanzi na nové trhy a k zavedení nového obchodního modelu.

CUPRA Born bude impulzem v elektrické transformaci společnosti. Nový elektromobil vyniká typickým designem značky CUPRA, vyspělým pohonem a technologií řízení akumulátorové baterie, díky nimž poskytuje podmanivé výkony s okamžitými reakcemi.

Digitální světová premiéra proběhne v úterý 25. května od 12:00 h (SELČ). Živý přenos bude možné sledovat na YouTube a také prostřednictvím sociální sítě Twitter a LinkedIn.

Model CUPRA Born bude představen nekonvenčním způsobem. Kromě prvního elektromobilu značky bude současně zveřejněna také nominace umělců pro festival Primavera Sound. CUPRA a Primavera Sound spojily síly, aby v rámci úzké spolupráce inspirovaly svět z Barcelony.


 

Aktualizace článku (25.5.2021):

25.5.2021 došlo k představení modelu CUPRA Born během digitální světové premiéry. Jedná se o elektrickou prvotinu značky CUPRA.

  • tento elektromobil dokonale spojuje elektrifikaci se sportovními výkony a otvírá rostoucí značce brány k novým trhům a novým obchodním modelům
  • CUPRA Born bude nabízena v různých výkonových verzích a se sportovním paketem e-Boost, který zvýší výkon až na 231 k (170 kW)
  • s baterií o kapacitě 77 kWh je dojezd540 km na jedno nabití
  • může se pochlubit atraktivním vnějším a vnitřním designem
  • využívá trvale udržitelné materiály vyráběné z plastového odpadu (tkaniny iniciativy SEAQUAL® pro standardní čalounění sedadel)
  • disponuje sportovním podvozkem s DCC, elektronicky řízeným stabilizačním systémem ESC Sport, progresivním řízením, většími brzdami a 20“ kola z lehké slitiny se širšími pneumatikami
  • nechybí také nejvyšší úroveň konektivity a bezpečnosti s novými technologiemi včetně průhledového displeje s rozšířenou realitou
  • CUPRA Born je prvním modelem značky s neutrální bilancí emisí CO2