CUPRA Born postupuje mezi 7 finalistů 30.11.2021

První 100% elektromobil CUPRA byl zařazen do užšího výběru kandidátů na mezinárodně renomované ocenění Car of the Year 2022 (Auto roku 2022).

Born je po úspěchu modelu CUPRA Formentor v roce 2021 již druhým modelem značky CUPRA, založené před pouhými třemi roky, který postoupil do finálového kola.

Porotu ankety Car of the Year 2022 tvoří 61 renomovaných motoristických novinářů z 23 evropských zemí.

Celkový vítěz bude vyhlášen v únoru 2022.

 

CUPRA Born přichází na trh v podmínkách počínajícího přechodu směrem k elektrifikaci a trvale udržitelnější budoucnosti. Born je prvním 100% elektromobilem značky CUPRA, jež je nekonvenčním vyzývatelem, a ztělesňuje další fázi jejího vývoje. Model CUPRA Born se již dočkal velkého uznání, protože byl zařazen mezi sedm finalistů významné ankety Car of the Year 2022 (Auto roku).

CUPRA Born je silným uchazečem o prestižní titul a je výsledkem neuvěřitelné práce, kterou značka CUPRA odvedla po nominaci modelu CUPRA Formentor do finálového kola této ankety v roce 2021.

CUPRA Born reprezentuje novou fázi elektrifikace produktové řady značky CUPRA, která již zahrnuje šest plug-in hybridních verzí modelů CUPRA Leon, CUPRA Leon Sportstourer a CUPRA Formentor, nabízených ve dvou různých výkonových variantách.

 

„Značka CUPRA je nekonvenčním vyzývatelem, zrozeným před pouhými třemi roky, a její produkty se již druhým rokem v řadě dostaly mezi 7 finalistů ankety Car of the Year. Toto uznání dokazuje, že se značkou CUPRA se musí počítat,“ řekl Wayne Griffiths, předseda představenstva značky CUPRA. „CUPRA Born je vozem, který svými zážitky ze sportovní jízdy přináší emoce do segmentu elektromobilů, a dokazuje tak, že elektrifikace dokonale ladí se sportovními výkony a že elektromobily mohou být zábavné a sexy. Tento model přispěje ke zdvojnásobení prodeje značky CUPRA do roku 2022, zvýší podíl vozů CUPRA na celkovém prodeji společnosti na jednu třetinu a současně posílí globální přítomnost značky, která inspiruje svět z Barcelony.“

Neváhejte kontaktovat naše prodejce:

Michal Černý prodejce nových vozů SEAT/CUPRA