Autocentrum Šmucler předalo 34 elektromobilů CUPRA Born Skupině ČEZ. 30.11.2023

Autocentrum Šmucler předalo 34 elektromobilů CUPRA Born Skupině ČEZ a pokračuje v proměně skladeb firemních flotil na bezemisní ekologická auta.

Autocentrum Šmucler se díky svému přístupu dlouhodobému řadí mezi přední dealery zajišťující firemní flotily nejen v plzeňském regionu. Odvětví fleet managementu v letošním roce zaznamenává nárůst výběrových řízení v oblasti elektromobility v soukromém sektoru i v oblasti státní správy. Nyní s radostí oznamujeme úspěšné předání flotily elektromobilů CUPRA Born Skupině ČEZ. Tato významná dodávka představuje krok směrem k elektromobilitě firemních vozových parků a snižování emisní stopy v České republice. Důležitou součástí dlouhodobé spolupráce se skupinou ČEZ je zahrnutí dodávky nových vozidel i zajištění servisní podpory.

Spolupráce mezi Autocentrem Šmucler a Skupinou ČEZ se nyní rozšiřuje o další vítězný projekt – v rámci výběrového řízení v segmentu elektromobility jsme uspěli se značkou CUPRA. Zástupci značky CUPRA velmi pružně reagovali, a proto mohlo být dnes předáno 34 elektromobilů CUPRA Born, které nahradí klasická auta ve firemních autopůjčovnách ČEZ po celé České republice.

Přeměnou vozového parku tak ČEZ naplňuje jeden ze svých ESG závazků - dosažení plné elektrifikace osobních vozidel ve fleetu Skupiny ČEZ v souladu s technickým vývojem a bez omezení provozu kritické infrastruktury do roku 2030. Nové elektrovozy CUPRA Born dnes v Plzni převzal manažer útvaru dopravní služby ČEZ Jakub Bosák od Aleše Nováka, Head of SEAT&CUPRA v Porsche ČR, a Miroslava Bláhy, jednatele Autocentrum Šmucler. „V Autocentru Šmucler se při všech našich aktivitách dlouhodobě snažíme o udržitelný přístup šetrný k životnímu prostředí a o kompenzaci dopadů automobilového průmyslu na planetu. Posilování podílu ekologických elektromobilů v korporátních flotilách je samozřejmě jedním z nejviditelnějších bodů tohoto úsilí. V současnosti jsou firmy u nás hlavním tahounem šíření elektromobility, ale pozorujeme už i výrazný růst poptávky od fyzických osob, dodává k tomu Miroslav Bláha, jednatel Autocentrum Šmucler.

 „Letos se nám podařilo navýšit podíl alternativních paliv v naší flotile o desítky vozů, do konce roku budou naši zaměstnanci jezdit v téměř 150 elektromobilech. Daří se nám to i díky takzvanému dynamickému nákupnímu systému, který pomohl výrazně zefektivnit a zrychlit soutěžení dodavatelů nových aut. V příštích letech chceme počet elektromobilů navyšovat o další stovky ročně. Více než 30 vozů CUPRA Born, které dnes přebíráme, bude k dispozici zaměstnancům ČEZ v interních autopůjčovnách po celé České republice pro jejich cesty za služebními povinnostmi, říká manažer útvaru dopravní služby ČEZ Jakub Bosák.

Značka CUPRA pochází z Barcelony a kombinuje emoce, elektrifikaci a sportovní výkony a je oficiálním automobilovým partnerem fotbalového klubu FC Barcelona, kterému zajišťuje jeho mobilitu. Elektromobily CUPRA Born jsou 100% elektrické s výkonem 231 koní, kapacitou akumulátoru 77 kWh a maximálním dojezdem na jedno dobití až 548 km. Značku zastupuje v ČR Porsche Česká republika, největší tuzemský importér osobních a užitkových vozidel. „Jsme rádi, že o značku CUPRA je na českém trhu velký zájem. Jen v letošním roce jsme dodali zákazníkům v ČR téměř 80 těchto výkonných a uživatelsky přívětivých elektromobilů. Ukazuje se, že elektrická auta postupně pronikají do fleetů různých typů firem. Dnešní velká předávka je symbolickým potvrzením tohoto trendu a my věříme, že zaměstnanci ČEZ ocení jízdní vlastnosti, spolehlivý provoz i komfortní dojezd na jedno dobití,“ říká Aleš Novák, ředitel divize CUPRA společnosti Porsche Česká republika.

První letošní velkou dodávkou elektromobilů do Skupiny ČEZ bylo 23 vozů Škoda Enyaq, které v létě rozšířily vozový park dceřiné společnosti ČEZ Distribuce. Dalšími bezemisními vozy jsou právě elektromobily CUPRA Born. Obě dodávky zprostředkovalo Autocentrum Šmucler.

 

 

PRESS KONTAKT: 

Alena Langmajerová 
tel. 733 779 894 
e-mail: alena.langmajerova@smuclerstudio.cz 
www.smuclerstudio.cz