Autobazar Šmucler 1.11.2016

Je tomu již více než 20 let, kdy se firma AUTOCENTRUM JAN ŠMUCLER s.r.o. stala v Horšovském Týně jedním z největších autorizovaných prodejců značky SEAT v České republice. Ve stejné době vzniká i autobazar, nabízející původně jen vozidla vykoupená od zákazníků, kteří si pořídili nového „Seata“. Netrvalo dlouho a z malého parkoviště byl prodej ojetých vozů přesunut do míst, kde ho současní zákazníci naleznou i dnes. O ojeté vozy se v Horšovském Týně začal starat vyškolený tým prodejců, tehdy pod značkou. AUTO PLUS. Za zmínku jistě stojí i to, že původní otevírací doba, od pondělí do neděle, 9-17 hodin, zůstala v autobazaru v Horšovském Týně zachována dodnes. Na začátku roku 2012 mění značka AUTO PLUS svůj název na Das WeltAuto. V té době jsou vozidla nabízena již na dvou pobočkách. Zákazníci si tedy mohli vybírat ojetý vůz nejen v Horšovském Týně, ale od roku 2009 i na nově otevřené pobočce v Plzni, Borské ulici. Na konci roku 2011 pak vstoupila firma AUTOCENTRUM JAN ŠMUCLER mezi obchodníky v síti prodejců ŠKODA PLUS a vydobyla si tím pozici největšího prodejce ŠKODA PLUS a Das WeltAuto v západních Čechách. V roce 2015 ocenila ŠKODA AUTO naši usilovnou práci v oblasti prodeje ojetých vozů a vyhodnotila naši společnost mezi třemi nejlepšími prodejci programu ŠKODA PLUS.

Zeptali jsme se na několik otázek vedoucího prodeje ojetých vozů v Horšovském Týně, pana Pavla Šacha, který se prodejem ojetých vozů ve firmě zabývá více než 11 let.

První otázka, která je zpravidla při prodeji ojetých vozů téměř jasná...
Na co si dát pozor?
V první řadě by se zákazník měl zajímat o stav vozidla, jeho původ a určitě také o doložitelný počet najetých kilometrů. Toto jsou jedny z nejdůležitějších informací, které by měl dobrý prodejce zákazníkovi sdělit. Počet skutečně najetých kilometrů je v současné době hodně diskutované téma.

Jak si tedy zákazníci mohou ujeté kilometry ověřit?
Existuje několik způsobů.Autorizovaní prodejci mají přístup do databáze, kde se zaznamenávají veškeré servisní úkony, tedy to, co se s daným vozidlem za dobu jeho provozu provádělo. Tento údaj je vždy doplněn stavem tachometru. Dalším způsobem, jak lze skutečný stav najetých kilometrů ověřit, je přes databázi společnosti CEBIA, kde se pak údaje o stavu tachometru zaznamenávají nejen při servisní prohlídce, ale i při technické kontrole. Díky těmto databázím lze zjistit historii vozidla a skutečný stav najetých kilometrů, tedy to, jestli auto nebylo takzvaně stočeno.

Údaje o tachometru není určitě jediná věc,na kterou by si měl zákazník při výběru vozu dát pozor.
Přesně tak. Dále by měl prodejce prokázat, zda vozidlo nepochází z trestné činnosti, není v majetku třetí osoby, tudíž na něm nevázne žádné zástavní právo vůči jiné osobě. A v neposlední řadě, aby na předchozího majitele (prodávajícího) nebyla uvalena exekuce.

Z toho, co říkáte, tedy vyplývá, že je velmi důležité, kde si vozidlo pořídíme?
Při koupi ojetého vozu je určitě důležité dobře zvolit správného prodejce. Výhodou autorizovaných prodejců je, jak jsem již zmiňoval, možnost nahlédnutí do historie vozidla. Na českém trhu je ke koupi velké množství vozidel. Důležité je vybrat správné místo, kde je prodejce schopen garantovat stav a původ vozu.
Naše firma AUTOCENTRUM JAN ŠMUCLER, jako prodejce v síti obchodníků ŠKODA PLUS a Das WeltAuto nabízí na pobočkách v Horšovském Týně a Plzni všechny vozy takto prověřované s garancí původu. Aktuálně pro naše zákazníky rozšiřujeme plzeňskou pobočku. Na obou našich pobočkách si pak zákazníci budou již v brzké době moci vybrat z více než 500 ojetých, ročních i zánovních vozidel.

Přibližte nám prosím programy ŠKODA Plus a Das WeltAuto.
Protože si myslíme, že garance, které oba programy nabízejí si zaslouží samostatnou kapitolu, věnujeme se jim na následující dvoustraně.

Vlastním starší vůz a chtěl bych ho u Vás prodat, je to možné?
Ano, Váš vůz od Vás můžeme buď vykoupit, nebo můžete využít komisní prodej a nebo tzv. protiúčet, tzn., že Váš vůz vykoupíme a částka, za kterou vozidlo vykoupíme, bude použita na nákup jiného nového či ojetého vozu. Toto je nejsnazší způsob, jak vyměnit Váš starší vůz za novější nebo úplně nový.

Je ještě ve vaší nabídce něco skutečně exkluzivního?
Nezmínil jsem ještě jeden podstatný segment, na který jsme se začali zaměřovat v letošním roce. A to jsou tzv. mladé ojeté vozy, do roka stáří s nájezdem cca 10 tis. km. Tyto vozy jsou pro zákazníky velice atraktivní a naše nabídka v této kategorii je určitě nejširší v celém regionu. Jedná se o vozidla, která pocházejí přímo z vozového parku naší společnosti. Buď jsou to vozy předváděcí, nebo takové, se kterými jezdí naši zaměstnanci. Původ a pravidelná péče je tedy v tomto případě samozřejmostí. Zákazníci koupí těchto zánovních či předváděcích vozů mohou ušetřit desítky tisíc. A to již stojí za zvážení!

Naši spokojení zákazníci:

David Škopek s rodinou
Při koupi našeho nového rodinného vozu jsem byl překvapen vstřícným jednáním prodejce a dostatečně dlouhou zkušební jízdou.

Manželé Frýbortovi
U Šmuclera jsme si kupovali auto už podruhé. Přijeli jsme sem s konkrétní představou a požadavky a zdejší personál nám vždy dokázal pomoci s výběrem vhodného vozu. V obou případech jsme byli spokojeni.

Andrea Petrtýlová
Mé předchozí zkušenosti z autobazarů nebyly zrovna pozitivní. U „Šmuclera“ jsem svoje současné auto kupovala poprvé a musím říci, že ochota a vstřícnost prodejců mě velmi mile překvapila.