#SmuclerPredava 23 vozů Škoda Enyaq společnosti ČEZ! 13.7.2023

Autocentrum Šmucler: Partner pro elektromobilitu při předání vozů Škoda Enyaq pro ČEZ Distribuci!

Autocentrum Šmucler dlouhodobě podporuje elektromobilitu. Svým přístupem se řadíme mezi přední obchodníky nejen v plzeňském regionu. Odvětví fleet managementu v letošním roce zaznamenává nárůst výběrových řízení v oblasti elektromobility v soukromém sektoru i v oblasti státní správy. Nyní s radostí oznamujeme úspěšné předání flotily elektromobilů Enyaq společnosti ČEZ Distribuce. Tato významná dodávka představuje krok směrem k elektromobilitě firemních vozových parků a snižování emisní stopy v České republice. Důležitou součástí této cesty je dlouhodobá spolupráce se skupinou ČEZ, která zahrnuje jak dodávky nových vozidel, tak i zajištění servisní podpory.

Spolupráce mezi Autocentrem Šmucler a skupinou ČEZ se nyní rozšiřuje o další vítězný projekt – v rámci dílčích výběrových řízení v segmentu elektromobility jsme uspěli se značkou Škoda. Zástupci značky Škoda Auto velmi pružně reagovali na termíny dodávek vozidel, a proto mohlo být prvních 23 vozů Škoda Enyaq slavnostně předáno již na konci června na naší nejmladší pobočce Autocentra Šmucler v Klatovech a následně distribuováno do poboček skupiny ČEZ po celé České republice. Tyto vozy rozšíří firemní flotilu společnosti ČEZ Distribuce a najdou uplatnění především při cestách za zákazníky a při odstraňování poruch.

Věříme, že model Škoda Enyaq splní veškeré požadavky skupiny ČEZ a bude hrát klíčovou roli při snižování emisní stopy. S dojezdem až 540 km dle standardu WLTP, výkonem motoru 150 kW a dobíjecím výkonem DC 125 kW a AC 11 kW představuje Enyaq špičkový elektromobil, který se dokonale hodí pro potřeby skupiny ČEZ.

„Jsme velmi hrdi, že jsme mohli zajistit tuto významnou flotilu elektromobilů Enyaq od Škoda Auto pro skupinu ČEZ Distribuce," uvedl jednatel Autocentra Šmucler Miroslav Bláha.Naše společnost se dlouhodobě angažuje v podpoře elektromobility a spolupracuje s předními partnery, jako je Škoda Auto, aby přinesla ekologická a energeticky efektivní vozidla do rukou zákazníků. Elektromobilita získává stále větší popularitu na českém trhu a modelová řada Enyaq zůstává mezi nejžádanějšími vozy svého druhu. Tato zakázka je důkazem toho, že elektromobilita se stává součástí vozových parků firem a organizací, které si cení nejen čistého provozu, ale i výkonnosti a spolehlivosti elektromobilů,“ dodává Bláha.

Škoda Auto a skupina ČEZ dlouhodobě participují na projektech v oblasti elektromobility a přispívají k dekarbonizaci a zvyšování energetické soběstačnosti. Jsou zakládajícími členy Elektromobilní platformy a před měsícem podepsaly memorandum o strategické spolupráci v oblasti elektromobility a digitalizace.

Elektrifikace vozového parku je jednou z klíčových aktivit skupiny ČEZ, která přispívá ke snižování emisí skleníkových plynů a dosažení uhlíkové neutrality do roku 2040, tj. cíli stanoveném v rámci strategie Čistá Energie Zítřka. Společnost Škoda Auto se zase zavázala k rozvoji energeticky efektivních pohonů a udržitelné výroby, což přispívá k dosažení environmentálních cílů. Pomocí opatření z oblasti Green Retail společnost Škoda Auto podporuje udržitelné hospodaření svých prodejních zastoupení a servisních dílen.

V Autocentru Šmucler si vážíme, že jsme součástí této významné dodávky. Společně se Škoda Auto a skupinou ČEZ se budeme i nadále angažovat v rozvoji elektromobility a přispívat k udržitelné budoucnosti. Autocentrum Šmucler buduje k nabíjecím stanicím vlastní fotovoltaickou elektrárnu a energetické úložiště, což nám brzy zajistí soběstačnost pro nabíjení prodávaných, servisovaných i vlastních služebních a předváděcích vozů čistou energií.

 

ŠKODA AUTO a.s.

Jakub Kühnl, Key Account Manager   

 

skupina ČEZ

Petra Zděnková, Manažer útvaru Správa, úsek Finance a správa ČEZ Distribuce, a. s.

Ing. Jakub Bosák, Manažer útvaru, Dopravní služby ČEZ, a. s.

 

Autocentrum Šmucler

Ing. Lucie Jeřábková, Koordinátor fleetového oddělení a business development manažer Autocentrum Jan Šmucler, s.r.o.

Petra Aronová, Specialistka oddělení dispozic a fleetu Autocentrum Jan Šmucler, s.r.o.

PRESS KONTAKT: 

Alena Langmajerová 
tel. 733 779 894 
e-mail: alena.langmajerova@smuclerstudio.cz 
www.smuclerstudio.cz