Hokejový přebor hasičů byl víc než jen o výhře 24.11.2023

21. a 22. listopadu 2023 se v ICE aréně na Košutce v Plzni odehrál turnaj Hasičského záchranného sboru České republiky v ledním hokeji. Na led nastoupilo 10 týmů, které reprezentovaly sbory napříč republikou. Přední místo v tabulce ovládl HZS Ústeckého kraje, následován HZS Olomouckého kraje a na třetím místě se umístil HZS Moravskoslezského kraje. I přesto, že plzeňské týmy bohužel nedosáhly na nejvyšší příčky, naši hasiči ukázali na ledě neuvěřitelné nasazení. (Podrobné výsledky naleznete na stánkách www.hzscr.cz)

Jedinečná atmosféra plná rivality i zdravého sportovního nadšení zaplnila na dva dny ICE arénu při soupeření o každý puk a každý gól. Výsledky bývají důležité, ale tento turnaj značí i něco jiného – unikátní spojení hasičské rodiny z celé republiky. I přes soupeření mezi týmy bylo cítit vzájemné uznání a respekt. Utkání nám všem přihlížejícím jasně ukázaly, jak sport posiluje nejen společenské vazby, ale buduje přátelství a komunitu, což je u hasičů obzvláště důležité

Autocentrum Šmucler stabilně udržuje vazby s Hasičským záchranných sborem Plzeňského kraje. Snažíme se podporovat aktivity pořádané v rámci sportovního klubu. Uvědomujeme si, jak důležité je posilovat spojení mezi hasiči, veřejností i komerčními subjekty. Proto s hrdostí podporujeme sbor, který se každodenně věnuje náročné práci a záchraně životů, a zároveň nachází dostatek energie k tomu, aby se vydal na led a reprezentoval svoji jednotku. Autocentrum Šmucler zůstává na boku hrdinů v uniformách, ať už na ledě nebo ve službě.