Autocentrum Šmucler posiluje mobilitu Diakonie Západ 10.11.2023

Plzeň, 6. 11. 2023 

 

TISKOVÁ ZPRÁVA 

 

AUTOCENTRUM ŠMUCLER POSILUJE MOBILITU DIAKONIE ZÁPAD  

Autocentrum Šmucler a Diakonie Západ spojily síly! Počátkem vzájemné spolupráce je posílení mobility a podpora sociálních služeb v plzeňském regionu. 

Autocentrum Šmucler, které je významným dealerem a autorizovaným servisním střediskem automobilů, se rozhodlo podpořit Diakonii Západ poskytnutím velmi výhodného pronájmu čtyř nových vozidel. Tato iniciativa navazuje na dlouhodobý závazek skupiny Šmucler k podpoře sociálních a komunitních projektů. 

„Jsme hrdí na to, že můžeme podpořit činnost Diakonie Západ a pomoci jim v posílení mobility jejich týmu na cestách za jejich klienty. Věříme, že tato spolupráce umožní Diakonii Západ efektivněji plnit své důležité poslání," prohlásil Miroslav Bláha, obchodní ředitel a spolumajitel Autocentra Šmucler.  

Vozový park Diakonie Západ se rozrostl o vozidla Škoda Fabia a Volkswagen Caddy. Tyto modely byly pečlivě vybrány s ohledem na spolehlivost a prostornost, což je klíčové pro zajištění různorodých potřeb organizace i samotných klientů. 

Diakonie Západ je střediskem Diakonie Českobratrské církve evangelické a v Plzeňském kraji působí přes třicet let. Ročně se stará o více než 3 600 klientů a poskytuje 11 různých typů registrovaných sociálních služeb. Její zaměření zahrnuje unikátní podporu lidem s těžkými poruchami autistického spektra, mentálním a kombinovaným postižením, komplexní péči o ohrožené děti a jejich rodiny, pomoc v obtížných životních situacích, podporu mladých na cestě k dospělosti, péči o seniory a pěstounské rodiny, a také prevenci prostřednictvím programů pro školy a veřejnost. 

Lucie Petříčková, ředitelka Diakonie Západ, uvedla: „Diakonie Západ poskytuje kvalitní sociální služby tam, kde na to sami lidé nestačí. Často potřebujeme dojíždět za klienty do terénu a zajistit péči nebo podporu klientům. Díky této podpoře od Autocentra Šmucler budeme moci svoji práci vykonávat efektivněji, a za to jsme velmi vděčni." 

Spolupráce mezi Autocentrem Šmucler a Diakonií Západ zároveň poukazuje na důležitost posilování společenské soudržnosti v Plzeňském kraji.